Ruhr, Almanya’nın gelecekten en umutsuz bölgesi

Güncelleme Tarihi:

Ruhr, Almanya’nın gelecekten en umutsuz bölgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 10:41

Almanya’nın ekonomik gelişimi halkın refahına ve gelecekten beklediği umuda tam yansımıyor. Refah seviyesinde doğu ve batı arasındaki seviye farkı her geçen yıl daha da açılıyor.

Haberin Devamı

Prognos araştırma şirketinin her üç yılda bir Handelsblatt için yaptığı araştırma doğu ve batı bölgelerinin son yıllarda oldukça zayıfladığını buna karşılık Bavyera, Baden Württemberg ve hatta son yıllardaki atılımları ile Hessen Bölgesi’ninde sürekli refah seviyesini artırdığını ortaya koydu.

Baş ağrısına nede olan bölgeler ise Kuzey ile Batı Almanya. Batı Almanya’da özellikle de Ruhr Bölgesi’ndeki gelişmeler dikkatleri bu bölgeye dikkat çekiyor.

Son 15 yılda bu bölgede Almanya’nın adeta kömür ocağı konumunda olan maden ocaklarının kapanarak on binlerce insanın işsiz kalması. Ayrıca demir-çelik ve ağır metal sanayiinde Almanya merkezi konumundaki bu bölgede şirketlerin küçülmesi, kapanması ya da dış ülkelere taşınması ile bu branşta da yüz binlerce çalışan işsiz kalmıştı.

Bu kadar işsiz ile bölgede iş piyasası hizmet sektörüne dönüş çabaları olsa da araştırma rakamları insanların geleceğe pek umutlu bakmadıklarını ortaya koyuyor. Prognos şirketinin verilerine göre Oberhausen, Gelsenkirchen, Herne, Recklinghausen gibi şehirler umutsuzlukta başı çekerken bölgenin en büyük şehri olan Dortmund’da da durum pek farklı değil.

Umutsuzluktaki sebepler buradan yola çıkılarak bölgedeki ekonomik gelişmelerle paralellik gösteriyor. Yüksek oranda işsizlik olan Ruhr Bölgesi’nde umutsuzlukta aynı oranda yüksek. Bu bölge aynı zamanda sosyal yardım (Hartz IV) alanlarında en fazla olduğu bölge.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!