Hayali Ceceli’yle konser vermek

Güncelleme Tarihi:

Hayali Ceceli’yle konser vermek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:22

Küçük yaşta müziğe ilgisi keşfedilen otizmli 14 yaşındaki Sadık Orhan, yeteneğiyle öğretmenlerinin de takdirini topladı. Orhan, en büyük hayalinin Mustafa Ceceli’yle aynı sahneyi paylaşmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çoğunlukla üstün zekaları ile bilinen otizmli bireylere bir örnek de 14 yaşındaki Sadık Orhan oldu. Ortaokul son sınıf öğrencisi olan Sadık Orhan, müzik kabiliyeti ile öğretmenlerinin dikkatini çekti ve bateri eğitimi almaya başladı. Beyaz Koza Özel Eğitim Okulu’nda 3 yıldır eğitim alan Sadık Orhan’ın en büyük hayali ise ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ile aynı sahneyi paylaşmak ve Ceceli’nin orkestrasında bateri çalmak.

YILSONUNDA ÖZEL GÖSTERİ

Beyaz Koza Özel Eğitim Okulu Kurucusu Nesrin Bilkan, okullarında bütün öğrencilerin kabiliyetlerinin tek tek değerlendirildiğini ve yetenekleri doğrultusunda özel eğitimler verildiğini belirterek, “Sadık, haftanın 4 günü birer saat bireysel bateri dersi alıyor. Bunun yanısıra müfredata bağlı dersleri de tabii ki veriyoruz. Sadık o kadar güzel ilerliyor ki yılsonunda özel bir gösteri yapabilecek. Profesyonellerin arkasında çalacak kadar da yetenekli” dedi.

Haberin Devamı

RİTİM DUYGUSU ÇOK KUVVETLİ

Sadık Orhan da, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini belirterek, “Bateri çalmaya devam edeceğim. Hedefim 1 yıl sonra Mustafa Ceceli ile konser vermek. Bana bateri çalmayı öğreten Sercan öğretmenimi de çok seviYorum” dedi. Orhan’ın müzik öğretmeni Sercan Debeleç de, “Sadık çok yetenekli. Çok iyi konsantre oluyor. Ritim duygusu çok kuvvetli. Gerçek bir yetenek. Hedeflerini mutlaka gerçekleştirir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!