Greenpeace aktivisti Gizem Akhan St Petersburg'a gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Greenpeace aktivisti Gizem Akhan St Petersburga gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:44

Rusya’nın Arktik bölgesindeki Murmansk şehrinde 52 günden beri cezaevinde tutulan Türk vatandaşı Gizem Akhan, 30 Greenpeace aktivistiyle birlikte sıkı güvenlik önlemleri altında dün St.Petersburg’a doğru yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

Greenpeace tarafından gizlice çekilerek paylaşılan karelerde, cezaevi aracının önce trene yaklaşması sonra da 30 sanığın vagona aktarılması görüldü. Aktivistlerin ülkenin kuzeybatısındaki St. Petersburg’a varması 25 saat sürecek. 20 gardiyan eşliğinde bir yolculuk yapan aktivistlerin yarın öğle saatlerinde Rusya’nın St. Petersburg şehrine ulaşması bekleniyor.

Greenpeace aktivistlerinin burada Murmansk’teki cezaevi koşullarından farklı olarak birkaç gruba ayrılacakları ve farklı cezaevlerine yerleştirilecekleri şeklinde söylentiler dolaşıyor.

Rusya Soruşturma Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Holiganlık” suçlamasıyla yargılanan eylemcilerin nakline, “Davanın Murmansk Bölge Mahkemesi’nin yetki alanına girmediği” gerekçe olarak gösterildi.

GREENPEACE GEMİSİNE MÜDAHALE ANININ GÖRÜNTÜLERİ

Haberin Devamı

Greenpeace ekibi, Kuzey Buz denizinde bir petrol platformunda eylem girişiminde bulundukları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!