Emlak Konut GYO'ya büyük talep

Güncelleme Tarihi:

Emlak Konut GYOya büyük talep
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 11:59

Emlak Konut GYO'nun Haziran ayında ertelenen ikincil halka arzına özellikle yabancılardan yoğun talep geldi. 2.5 kat talebin geldiği halka arzın büyüklüğü 3,25 milyar liraya ulaştı. Bu büyüklükle borsada gerçekleşen en büyük halka arzlardan biri oldu. Hisse fiyatı da 2.50 TL'den gerçekleşti.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO'nun yeni projeler ve arsa alımlarının finansmanı için gerçekleştirdiği ikincil halka arzında hisse başına nihai fiyat 2.50 lira olurken, halka arzın büyüklüğü 3.25 milyar lira oldu ve borsada gerçekleşen en büyük halka arzlarından biri oldu.

Fiyat aralığı 2.50-2.80 TL olarak belirlenen halka arzda satış fiyatı taban seviyesinden gerçekleşti.

Şirketin konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında dağıtılan basın bültenine göre, halka arza toplam 2.3 kat talep geldi.
Halka arza 20 farklı ülkeden 100'ün üzerinde yatırımcının ilgi gösterdiği belirtilerek, "Orta Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sermaye artırımı şeklinde yapılan yılın en büyük halka arzı oldu" ifadesi yer aldı.

YÜZDE 80'İ KURUMSAL YABANCILARA

Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzında sermaye artırımı yoluyla halka arz edilen 1.3 milyar TL nominal değerli payların tamamı satılırken, payların yüzde 80'i yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u yurtiçi bireysel yatırımcılara kalan yüzde 10'u da yurtiçi kurumsal yatırımcılara satıldı.

Haberin Devamı

104 YABANCI YATIRIMCIDAN 2.5 MİLYAR LİRA TALEP

Toplamda 104 farklı yabancı yatırımcıdan yaklaşık 2.5 milyar dolarlık (5.12 milyar TL) talep geldiği belirtilen açıklamaya göre, yerli yatırımcılara ayrılan 320 milyon dolarlık kısma da tahsis edilenin 3.8 katı kadar talep geldi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Yabancı yatırımcıların yüzde 49'u ABD, yüzde 29'u ise İngiltere'den geldi. Coğrafi olarak bakıldığında ise Amerika, İngiltere, Kanada, Almanya, Fransa, Orta Doğu, Güney Afrika, Hollanda, Avusturya, İsveç, İsviçre ve Singapur gibi toplam 20 değişik coğrafyadan yabancı yatırımcılar talepte bulundu" diye konuştu.

Bültende yer alan bilgiye göre Emlak Konut GYO, 2002'de GYO statüsü kazanırken, 2010 yılında paylarının ilk halka arzını gerçekleştirmişti.

Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirilen ikincil halka arzın, yurtdışındaki liderliğini Merrill Lynch International üstlendi.

Emlak Konut ve TOKİ halka arzdan sonra 180 gün boyunca hisse senedi satmama taahhüdü veriyor. Ayrıca halka arz gelirinin yüzde 10'una kadar olan kısım fiyat istikrarını sağlamak için kullanılabilecek.
Halka arzın ardından değerlendirme yapan bir analist, "Bu halka arzdan gelecek gelir yine arsa alımlarında kullanılacak. İleriki dönemlerde de bu yeni alınacak arsaların ihale edilmesiyle de şirketin değerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!