Tofaş’ın ‘Kuş serisi’ Başkent’te yoğun ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Tofaş’ın ‘Kuş serisi’ Başkent’te yoğun ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:15

Tofaş’ın Türkiye’de ürettiği ve ‘Kuş serisi’ olarak adlandırılan Şahin, Doğan ve Kartal modelleri, üretimi 12 yıl önce durdurulmasına rağmen ilgi görmeye devam ediyor. Bu 3 modelle ilgili en fazla satış ilanı veren il sıralamasında Ankara ilk sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de üretilen ve ‘Kuş serisi’ olarak adlandırılan Şahin, Doğan ve Kartal modelleri, yıllar önce üretimi durdurulmasına rağmen hâlâ büyük ilgi görüyor.
Şirket tarafından 2001 yılına kadar üretilen araçlar, üretildiği yıllarda Türkiye’de en fazla satılan binek araç oldu. Araç alım satımıyla ilgili bir internet sitesinin verilerine göre Şahin, Doğan ve Kartal modelli araçlarda en fazla ilan veren şehir 6 bin 452 adet ilanla Ankara oldu. Başkent’i sırasıyla 6 bin 125 ilanla İstanbul ve 3 bin 361 ilanla İzmir takip etti.

GENÇLERİN İLGİSİNİN FARKINDAYIZ

Tofaş’ın değişim vizyonu doğrultusunda, yeni pazar dinamiklerini dikkate alarak Kuş serisinin üretimini iç pazarda 2001’de bitirdiklerini anlatan Tofaş CEO’su Kamil Başaran şunları söyledi,
“Kuş serisinin üretimini durdurmak elbette kolay bir karar değildi. O zamanlar Kuş serisine talep yüksek bir seviyede devam ediyordu. İlk başlarda, bu kararımız yadırganmış olabilir. Türkiye’nin çeşitli yörelerinde insanlar bir araya gelip kulüpler kuruyorlar. Ne mutlu bize, insanlar geçmişteki başarımıza bugün nostaljik bir değer atfedip bu otomobillerin etrafında kendi kimliklerini ifade edebiliyor. Gençlerimizin Kuş serisine olan ilgisinin farkındayız ve yaptıklarını ilgiyle takip ediyorum.”

Haberin Devamı

ALIMI DA SATIMI DA KOLAY

Hesaplı otomobil arayanların ilk tercih ettikleri bu araçlar, aradan geçen yıllara rağmen hâlâ birçok insan tarafından kullanılmaya devam ediyor. Kuş serisi, özellikle yedek parçasının bolluğu, ülke yollarına uyumu, kolay modifiye edilebilmesi ve uygun fiyatı sayesinde hala tutuluyor. Türkiye’deki halka açık hemen hemen her otomobil pazarında karşılaşılan bu araçlar, en çok el değiştiren araçlar arasında yer alıyor. “Alımı ve satımı kolay” olarak nitelendirilen bu araçların alıcı kitlesi de gün geçtikçe değişiyor.

59 BİN TL’YE ŞAHİN

Bir internet sitesindeki verilere göre, Türkiye genelinde yaklaşık 22 bin Tofaş Kuş serisi araç satışa sunulmuş durumda. Söz konusu sitede bu araçlardan en yüksek fiyata sahip otomobil 59 bin liralık fiyatıyla 1995 model Şahin oldu. Bu aracı 50 bin liralık fiyatıyla 90 model Kartal L takip etti. Yılın ilk 9 aylık döneminde site verilerine göre, Kuş serisi araçlara ilişkin ülke genelinde 44 bin 361 ilan yayınlandı. Bu ilanlarda en çok yer alan model 19 bin 244 adet ilanla Şahin oldu. Bunu 18 bin 604 adet ilanla Doğan ve 6 bin 513 adet ilanla Kartal izledi.

Haberin Devamı

GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ

Kuş serisi araçlara en çok rağbet gösteren kitle arasında yer alan gençler, bu araçları kendi zevklerine göre kolaylıkla ve ucuz maliyetle modifiye edebiliyor. Modifiye konusunda birbirleriyle yarışan gençler, zaman zaman sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek, araçlarını sergiliyor. Sosyal medyada yer alan çeşitli Tofaş gruplarında yönetici ve üye olan Volkan İnci, “Sosyal medyada çeşitli illerden Tofaş kuş serisi seven arkadaşlarımızla bir araya gelerek ‘Tofaş güzellik yarışmaları’ düzenliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!