Bir proje dönüşüme bir proje tüketiciye

Güncelleme Tarihi:

Bir proje dönüşüme bir proje tüketiciye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 13:24

Emekevler’e yapılacak proje belli oldu.

Haberin Devamı

Yıkılan gecekondularıyla gündeme gelen Ataşehir Emekevler Bölgesi’nde yeni projeler başladı. Solid İnşaat ve K Yapı ortaklığı bölgede 2 konut projesi yapacak. Projelerden biri Trendist adıyla satılırken, diğeri kentsel dönüşümde kullanılacak.

ATAŞEHİR’deki gecekonduların yıkılmasıyla gündeme gelen Emekevler Bölgesi’nde yapılacak yeni proje belli oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer’in kurduğu Solid İnşaat ile K Yapı Ataşehir Emekevler’de Trendist Ataşehir projesini inşa edecek. Şirket, arsası belediyeye ait olan bölgede 820 konutluk projenin yanında 709 dairelik bir başka bir projeye daha başlayacak. Bu projedeki konutların bir kısmı Emekevler’deki hak sahiplerine verilecek. Emekevler’de 400 gecekondu olduğunu ve bunun 280 tanesiyle anlaşmaya vardıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “170 bin metrekare arsanın 120 bin metrekaresini park yapacağız. Diğer alandaki imarlı arsada yüzde 43 hak sahibiyiz. Bize 82 milyon lira ödeme yapılacak ve 709 daire verilecek. Bu evleri kentsel dönüşümde kullanacağız. Emekevler’deki insanlara ayda 80-120 TL’ye 20 yıl vadeli 114 metrekare ev vereceğiz. Yani yerinde dönüşüm yapacağız” dedi.

2015’TE BİTECEK

3 adet 33 katlı, 13 adet ise 8 katlı blokların yer aldığı Trendist projesinde satışlar başladı. K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaduman, 2015 yılında tamamlayacakları Trendist Ataşehir’in 350 milyon lira yatırım değerine sahip olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Şehir parkına komşu

TRENDİST Ataşehir projesinin 110 dönümlük şehir parkına komşu olduğunu belirten K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaduman, proje içine 2 bin ağaç dikeceklerini ifade etti. Projenin 2019 yılında tamamlanacak raylı ulaşım projelerine ve Uluslararası Finans Merkezi’ne yakınlığı ile öne çıktığını belirten Karaduman, yüzde 50 prim beklediklerini dile getirdi. Şirket projenin reklam yüzü olarak ise Mazhar Alanson ile anlaştı.

33 liraya ‘ev’lendiriyor

SİNPAŞ Yapı’nın Sultanbeyli’de yer alan Sinpaş Liva projesinde günde 33 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. 349 konutluk ilk etabın teslimleri Eylül’de başlayan projenin, 474 dairelik ikinci etabı Mart 2014’te bitirilecek. 1+1’den 4+1’e kadar bahçe katı, normal kat ve teras katı seçenekleri bulunan projede 1+1 daireler günde 33 lira, 2+1 daireler 61 lira, 3+1 daireler ise 78 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede toplam 17 bin 600 metrekarelik yeşil alan ve 4 bin 700 metrekarelik biyolojik gölet bulunuyor.

Konutun kârı altını solladı

Haberin Devamı

Gayrimenkule yapılan yatırımın her önemde kazandırdığını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, son 4 yılda altının getirisinin yüzde 66, doların 35, konutun ise yüzde 150 olduğunu belirtti.

Beylikdüzü’nde inşa ettikleri projelerin 2009’dan bu yana yüzde 66 ila yüzde 150 arasında prim yaptığınıbelirten Demir, “Döviz kurlarının getirisi minimum yüzde 12 iken, konutla yarışabilen tek yatırım aracı altın oldu. Altının son 4 yılın en yüksek artış oranını 2009-2011 yıllarında gösterdi ve yatırımcısına yüzde 98 kazandırdı. Bu dönemde bizim konutların prim oranı yüzde 86 oldu. Ancak altındaki bu yükseliş kısa süreli oldu ve son 2 yılda altın yüzde 0.09 değer kaybetti. Biz ise 2 yılda yüzde 74 kazandırdık” dedi. Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde hayata geçirdikleri projelerden örnekler veren Demir, 2009’da lansmana çıkan Ayışığı Halting’de 1+1 dairenin fiyatının 72 bin 500 TL iken 2011’de 135 bin TL’ye, bugün ise 190 bin TL’ye ulaştığını belirtti.

ESENYURT’A PROJE YOK

Esenyurt bölgesinde 6 proje yaptıklarını belirten Demir, bölgede yeni bir projeye sıcak bakmadıklarını ifade etti. Demir, İstanbul’da Hadımköy ve Sarıgazi’de, İzmir’de ise Gaziemir’de yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Hadımköy’deki 476 konutluk proje için yüzde 80 ön talep aldıklarını belirten Demir, 2014 Nisan ayına kadar tüm daireleri satmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gaziemir’de 43 dönüm üzerinde proje geliştireceklerini belirten Demir, 500 dairelik projenin temelini 2014 yılında atacaklarını söyledi. Sarıgazi’de ise kentsel dönüşüme soyunan şirket bu alanda 500’ün üzerinde hak sahibi ile görüşüyor. Şirketin Beylikdüzü bölgesindeki 776 konutluk Demir Romance’ta ise dairelerin yüzde 60’ı satıldı. Demir, projeden yüzde 100 prim beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Demir İnşaat’ın Demir Romance projesi Kasım 2015’te tamamlanacak. Şirket, yakın zamanda Hadımköy’deki projesini tanıtacak.


Örnek daire ay sonuna hazır

ARTAŞ Grubu’nun Maslak’ta inşa ettiği Eclipse Maslak projesinde kaba inşaat tamamlanırken, örnek daire ay sonunda ziyarete açılacak. İki kule ve ofislerin bulunduğu yatay bloklardan oluşan Eclipse Maslak’ta 550 daire yer alıyor. Projede 60 aya yüzde 0.86, 120 aya ise yüzde 0.90 faiz oranlarıyla satış yapılıyor. KDV’nin yüzde 1 olduğu projede kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odası, hobi salonu ve oyun alanları bulunuyor.

Yüzde 10 peşinatlı ofisler

GÜRALLAR Yapı imzasıyla Kartal’da yükselen Lapis Han ofis projesinde sona gelindi. Mart 2014’te teslim edilecek ofis birimlerinde yüzde 10 peşinatla alım yapılıyor. Projeden ofis almak isteyenler teslimden sonra başlayacak ödemelerle taksitlerini kira geliri ile karşılıyor, isterse kira ödemek yerine kendi ofislerinin taksitini ödeyebiliyor. Lapishan’da fiyatlar 350 bin TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Haksız rekabet bitecek

KUZU Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, maketten konut satışına yönelik hazırlanan Yeni Tüketici Kanunu ile ilgili açıklama yaptı. Düzenlemenin alıcılar ve üreticiler için olumlu olduğunu belirten Kuzu, “Kanunla getirilen yeni düzenlemelerle üreticilerin mağduriyetinin önüne geçilecek. Aynı zamanda sektördeki haksız rekabeti de ortadan kaldıracak” diye konuştu.

Araç kontrol merkezleri yapılacak

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde araçlarda yapılan teknik değişiklikler kontrol altına alınacak. TOKİ 18 ilde, üzerinde teknik değişiklik yapılan araçların, muayene işlemlerinin yapılarak uygunluklarının tespit edileceği araç kontrol merkezleri inşa edecek. Merkezler ilk etapta, arsa tahsisleri tamamlanan Konya, Adana, Manisa, Bursa ve Çorum’da yapılacak. Çorum’da yapılacak araç kontrol merkezi ihalesi 9 Aralık’ta, Konya, Adana, Bursa ve Manisa illerindeki ise 10 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!