Erzurum’a 500 bin liralık laboratuvar

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’a 500 bin liralık laboratuvar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 16:13

Öğrencilerin lisans eğitimleri ve Ar-Ge çalışmaları için tasarlanan 500 bin liralık fen bilimleri laboratuvarı hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin Merkezi Derslikler Binası'nda yapılan 'Fizik-Kimya Laboratuvarı' ile 'Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı' düzenlenen törenle hizmete girdi. Öğrencilerin hizmetine sunulan ve 500 bin TL'ye mal olan laboratuvarların, öğrencilerin lisans eğitimleri dışında Ar-Ge eğitimleri için de yeterli donanıma sahip şekilde yapıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez, dünya standartlarında moleküler biyoloji ve genetik laboratuvar malzemelerinin alındığını ve montajının yapılmaya başlandığını, kısa süre sonra ikinci bir laboratuvarın da hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

Laboratuvar açılışında konuşan Erzurum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da açılan laboratuvarların Ar-Ge laboratuvarı seviyesinde lisans laboratuvarı olduğunu söyledi. Türkiye’de iki tane olan ve üçüncüsü ETÜ bünyesinde Erzurum’da kurulacak olan İleri Teknoloji Araştırma Merkezi (YÜTAM) olacağını anlatan Rektör Prof. Yaylalı, yapılan hizmetlerin eğitime katkı yapacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın açılışını yaptığı törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Prof. Dr. Bülent Çakmak, ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Bayram Şahin, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Yetim, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Ökkeş Atıcı ve Doç. Dr. Serkan Erdal ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!