Clear Lift

Genç görünümün en belirgin ölçütü, boyun ve dekolte bölgesi...

Haberin Devamı

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, söz konusu iki bölgede doğal görünümün büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Boynun üst kısmındaki ince deri, genellikle vücudun diğer bölgelerinden daha hızlı yaşlanıyor. Bunun en önemli sebebi, boyun ve etrafındaki cildin/dokuların hassas yapısı... O bölgeler incelme, belirgin kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini göstermeye duyarlı; çünkü sürekli güneş ışığına maruz kalıyor. Bu durum da serbest radikalleri ve kolajen düzeylerini etkileyerek ciltte kırışıklık, koyu renk lekelenmeleri, sarkma riskini artırıyor.

CİLDİ TAZELİYOR

Karataş, dünyada da yeni bir uygulama olarak öne çıkan Clear Lift tekniğinin boyun ve dekolte bölgesine hem tazelik hem de genç bir görünüm verdiğini belirtiyor: “Normalde boyun, ağrılı bir operasyon geçirmeden gerilmesi güç bir alandır... Botoks boyun çizgilerini yumuşatabilir ancak deriyi germek için kullanılabilecek en iyi yol Clear Lift’tir. Lazer tedavi, cildi canlandırmak için dermise nüfuz eder ve başka hiçbir tedavi yönteminin yapamayacağı şekilde gerginleştirir, gençleştirir. Cildi tazeler ve kızarıklık yaratmadan, hızlı şekilde kırışıklıkları açar.”

Haberin Devamı

İşlem nasıl uygulanıyor?

-İşlem, derinin alt dokularında gerçekleşiyor. Derinin 3 mm altına kadar ısı verdiği için uygulamadan önce bölgeyi uyuşturmak gerekmiyor ve cildin onarımı üst yüzeye zarar vermeden gerçekleşiyor.
-Küçük çizgilerin ve kırışıklıkların, büyümüş gözeneklerle izlerin ve lekelerin görünümünü azaltarak derinin yapısını iyileştiriyor.
-Bir seans genellikle 20 dakika sürüyor. 3-5 uygulamada sonuç alınıyor.
-Seanslar genelde iki-üç haftada bir yapılıyor.

EDİTÖRDEN...

60. yıla özel
Nestidane’ın 60’ıncı yılına özel olarak ürettiği “60th Anniversary Gold Leaf” içeriğinde kullanılan zeytinyağı, badem yağı, fındık yağları ile cildi besliyor, nemlendiriyor. Altın yaprağı bileşimleriyle özenle üretilen bu sabun, Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda satılıyor.

Kadife tenler

TCA Studio Make Up’ın makyaj koleksiyonunda yer alan “Professional Touch”, kremsi, yumuşak ve zengin içeriklere sahip, aynı zamanda uzun süre kalıcı bir fondöten... Ürün, cilt kusurlarını en aza indirerek kusursuz bir görünüm sağlıyor. Cildi mat ama aynı zamanda aydınlık bir görünüme kavuşturan fondötenin fiyatı 59 TL...

Haberin Devamı

Makyaj Günleri’ne davetlisiniz

Tekin Acar Cosmetics’in Makyaj Günleri başladı. 24 Kasım’a kadar sürecek Beauty Fest’e özel, seçili ürünlerde yüzde 15 indirim fırsatı sizleri bekliyor. Randevunuzu alın, fırsatları kaçırmayın.

Ciltte parlaklığa son

Siz de cildinizin çok çabuk yağlanmasından şikayetçiyseniz, yağ bezleriniz aşırı çalışıyor demektir. Ancak cildinizdeki istenmeyen parlaklıktan kurtulmanın yolları var. Özel içerikli kremler ya da pudra yardımıyla teninize mat bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Matlaştırıcı yağsız kremler, parlayan cildi nötralize ediyor ve gün içinde de cildin hızlı yağlanmasını önlüyor. Çinko ve silisyum içerikli kremler ise uzun dönemde yağ üretimini yavaşlatıyor. Uyku sırasında kullanacağınız gece kremleri de cildin yağ üretimini dengeliyor.
-FONDÖTEN: Yağlı ciltlerde fondötenin içeriğindeki pigmentler yağ ile bir araya gelerek cilt yüzeyinde lekeli bir görünüme yol açabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken, ciltteki fazla yağı emen, gözenekleri küçülten ve cildi matlaştıran yağsız jel formunda fondöten kullanmak olmalı.
-PUDRA: Tek başına günlük bakım kreminin üzerine ya da makyajınızı yaptıktan sonra sabitlemek amacıyla uygulayabilirsiniz. İçeriğinde özel pirinç ekstresi bulunan pudralar, parlayan ciltleri matlaştırıyor. Alternatif olarak silisik asit içeren transparan pudra da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BÖYLE UYGULAYIN

-Elinizin üzerine bir miktar pudra dökün.
-Diğer elinizin parmak uçlarıyla dairesel hareketler eşliğinde ürünü ısıtın.
-Bir fırça yardımıyla yüzünüze iyice yayın.
-Sonrasında cilt yüzeyindeki fazla yağı emen kağıtla matlaşmasına yardımcı olun.

BUNLARI YAPMAYIN

-Yüzünüzü yıkarken ciltteki fazla yağı arındıran sabunları tercih edin. Aksi halde cildiniz daha fazla yağ üretecektir.
-Parlayan cilde karşı en iyisi, hafif yüz temizleme ürünleri kullanmaktır.

Saçlarda doğal renkler

Herbavita ürün serisinde yer alan Herbatint saç boyası, boyalı saçların kurtarıcısı oluyor. Doğal bitki özlerinden üretilmiş Herbatint saç boyası, amonyak içermiyor. İçeriğindeki aloe vera saçları besleyip korurken, E-F vitaminleri açısından zengin “limnanthes alba”, saçların kolay renk tutmasını ve rengin kalıcı olmasını sağlıyor. “Hamamelis virginia” ise flavanoid ve esas özellikleriyle saç derisini koruyor. Fiyatı 39 TL...

Haberin Devamı

Saç tellerine derin bakım

Rene Furterar Paris’in hassas ve tahriş olmuş saç derisini yatıştırmak üzere geliştirdiği Astera Soothing şampuan, içeriğindeki “asteracea” ekstresi, nane ve okaliptus temel yağları ile saçları derinlemesine temizliyor. Kullanımı ise oldukça pratik: Saç derisinin tamamına uygulayın, ikinci kullanımda 2-5 dakika bekletin, köpürtün ve durulayın. Fiyatı, 42 TL...
Aynı serinin yoğun besleyici bakım kremi Karite ise Shea yağı, cimentrio, fosfolipidler, ayva petkinlerinin yanı sıra içerdiği besleyici ve güzelleştirici bileşenlerle saçı yeniden yapılandırıyor, yeniliyor, kalıcı beslenme sağlıyor. Ayrıca saçın kolayca taranmasına, ipeksi yumuşaklıkta saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Fiyatı, 62 TL...

Yazarın Tüm Yazıları