Okurken kahkaha attıran kitaplar

Sizi bilmem ama benim bugünlerde en çok gülmeye ihtiyacım var.

Haberin Devamı

Sinirlerim tef gibi.... Yok artık bundan daha büyük yaşam hakkına müdahale gelmez derken, hoop bir yenisi geliyor! Bundan çok değil, iki hafta önce sevişme kelimesini bırakın uluorta zikretmeyi, kendi mahremimizde dile getirmezdik. Şimdi günde 956 kere içinde sevişme geçen kelimeler kullanıyoruz. Hey Allahım! Konumuza dönersek; gülmeye ihtiyacı olanlar buraya! Geçtiğimiz hafta elime geçen 2 kitap ruhuma ilaç gibi geldi. Önce, onlara bir göz atalım; ardından da dün gece galasına gittiğim Hükümet Kadın 2 filmine!

Çakma Anne

Amerikalı 4 çalışan anne... Ve felsefeleri; “biz mükemmel değiliz” (aa ben de!)

Ve kitap tam da çalışan ve saçını süpürge etse de bir türlü mükemmel olmayı beceremeyen anneler için yazılmış. Kitabın arka kapağındaki cümle bile ilk gülümsemeyi yaymaya yetiyor suratıma: “Hepsi kendince birer çakma anne (Örneğin hepsinin çocuğuyla evcilik oynarken kendini camdan atmak istemişliği var) ve hepsi komik (içlerinden biri komedyen Conan O’Brien’ın metin yazarı). İşte bu dört kadın bir araya gelip bu modern zamanlar ebeveynlik rehberini ortaya çıkardı.” Kitapta her annenin bir gün tadacağı kaçınılmaz kriz anlarını sıralayıp, mümkün olan en az çabayla bunların üstesinden gelmenin, yarım yamalak iş çıkarıp, bunu kimseye fark ettirmemenin püf noktalarını paylaşıyorlar. Özellikle ilk bölümdeki “elinizdeki velet sürekli kendini bir yerlerden atmaya, yakmaya, kesmeye eğilimli olan bir patlayıcı madde” tadındaki tanımlamaya bayıldım. Bir de bebeğiniz altını kirlettiğinde, 3 saniye içinde yüzündeki ifadeden bunu anlayıp, bebeği babanın eline tutuşturup ortadan nasıl sıvışacağınızı anlatan bölüme! Babalar
haydi göreve...

Haberin Devamı

Not: Kitabı yeni anne olmuş bir arkadaşımın evinde buldum. Henüz gidip alamadım, ama ilk fırsatta edineceğim. Okuyanların izlenimlerini merak ediyorum.

Domingo Yayınevi; 15 TL

Okurken kahkaha attıran kitaplar

Aşk sevdiğim yemekler gibidir

Tahmin edeceğiniz üzere bu kitap da beni isminden çarptı. Aslında eylül sonunda kitabın tanıtım yazısı ve bir de kitapta bahsi geçen yemekleri birlikte denemek üzere bir Büyük Ada gezisi teklifi geldi. Ama tabii ki gidemedim. Ve kitabı da unuttum. Sonra geçen hafta Kanyon’daki büyük D&R’ı arşınlarken; kitap yeniden karşıma çıktı. Kitapta aynı kadından yıllar çinde sevilmiş 6 adam, 65 hikaye, 65 yemek tarifi var. Yazarının ismi; “aynebilim”. Ve diyor ki; “kalplerini doyurduğumu sanıyordum, oysa doyan sadece karınlarıymış!”. Ve şöyle bitiriyor: “Hayatıma giren tüm erkeklere teşekkürler, ama girmeseniz de olurmuş. Hem zaten sevgi de yemek değil, emekmiş. KESİN BİLGİ!”

Haberin Devamı

Kitabın hoş bir de sitesi var: www.asksevdigimyemeklergibidir.com

Okurken kahkaha attıran kitaplar

Hükümet Kadın 2’yi izleyin

Dün itibariyle tüm Türkiye’de vizyona girdi. Önceki gece Türk kadınlar Konseyi İzmir Şubesi tarafından, Cumhuriyet Kız Yurdu yararına yapılan galasına gittim. Ve filmi çok sevdim. İlk filmdeki bazı zorlama esprilerin yerini, sağlam durum komedileri ve taşlamalar almış. Ekip oyunculuk konusunda iyi iş çıkartmış. Film; 1940’lardan beri ihmal ettiğimiz, yol-su-aş-mektep-hayat götürmediğimiz çocukların, vefakar Hate Ana’nın ve Midyat halkının hüzünlü ama sevgi dolu hikayesini anlatıyor.

Okurken kahkaha attıran kitaplar

Yazarın Tüm Yazıları