Öğrenci ve öğretim üyeleri İran’a gidecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve öğretim üyeleri İran’a gidecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 14:05

Bulunduğu coğrafyada çekim merkezi olmaya devam eden Atatürk Üniversitesi (AÜ), İran’ın önde gelen eğitim merkezlerinden Urumiye Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptı. Anlaşma kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak projeler yapılacak.

Haberin Devamı

AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ortak noktaları olduğunu belirtti. Koçak, “Bu coğrafyada çok eski tarihlerden beri beraber yaşıyoruz. Buna paralel olarak da birlikteliğimiz çok eski tarihlere dayanıyor. Bu anlamda birlikte birçok projeyi hayata geçirebiliriz.” dedi.

Yüksek lisans ve doktora eğitiminde, ortak danışmanlık sistemine de geçilebileceğini anlatan Koçak, “Bu yöntemle, bir öğrenciyle iki öğretim üyesi bir araya gelecektir. Bunu başlangıç sayarak, iki üniversite içinde yararlı çalışmalara imza atılacağına inanıyorum” diye konuştu.

AÜ ile her konuda ortak çalışmalar yürütmekten onur duyacağını belirten Urumiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Sedghi ise şunları söyledi:
“En kısa zaman içerisinde Atatürk Üniversitesi’nden öğretim üyelerini misafir etmek istiyoruz. Özellikle ziraat ve mühendislik fakülteleri arasında, gerek öğrenci gerekse öğretim üyelerinin değişimiyle ortaklaşa projelere imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Urumiye heyetinin ziyareti, karşılıklı iyi niyet dilekleriyle son buldu.

BAKMADAN GEÇME!