Uçtu uçtu Twitter uçtu

Güncelleme Tarihi:

Uçtu uçtu Twitter uçtu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 09:33

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter, New York Borsası’nda şov yaptı. Hisse başı 26 dolardan halka arz olan şirket, açılışta 50 dolara kadar yükselerek 27 milyar dolar değere ulaştı. Twitter hisseleri kapanışı 44.90 dolardan tamamladı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en popüler sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter’ın uzun zamandan beri beklenen halka arzı gerçekleşti. Dün itibariyle New York Borsası’da ‘TWTR’ sembolüyle işlem görmeye başlayan Twitter, 18 milyar dolar değerle halka açıldı. Hisse başı 26 dolara denk gelen şirketin toplamda halka açtığı Hisse sayısı ise 70 milyon adet olarak belirlendi. Gün içinde 27 milyar dolarlık değere ulaşan şirketin hisseleri 50 dolara dayandı. Kapanışa doğru gelen kâr satışlarıyla günü 44.90 dolardan tamamlayan şirket hisseleri yatırımcısının yüzünü ilk günde yakaladığı yüzde 73’lük artışla güldürdü.

ÜÇÜNCÜ SIRADA

Twitter ilk gün performansıyla internet şirketleri arasında rekor kırarak üçüncü sırada yer aldı. 38 dolarla halka açılan Facebook hisseleri ilk günün sonunda 38.23 dolara ulaşırken, değeri ise 92 milyar dolar olmuştu. 2004 yılında hisse başına 100 dolarla halka açılan Google ise ilk gününün sonunda 100.34 dolara yükselmişti. Google’nin değeri ise 33 milyar dolara ulaşmıştı.

Haberin Devamı

UZAY KAPTANI AÇTI

Analistler ve yatırımcıların yoğun ilgisi eşliğinde halka açılan Twitter, gong töreninde herkesi şaşırtmayı başardı. New York Borsası’nda gerçekleşen gong çalma töreni X-Men filminde ‘Profesör X’ ve Uzay Yolu (Star Trek) filminde kaptan rolünü canlandıran Patrick Stewart tarafından gerçekleştirildi. Buna ek olarak Twitter’ın kurucularından olan Jack Dorsey, halka arz için saçlarını kısa kestirmesiyle dikkat çekti. Belirlenen son fiyat ile Twitter yöneticilerinin sahip olduğu servet de artıyor. Başkan Jack Dorsey’in sahip olduğu hisselerin değeri 1 milyar dolar, CEO Dick Costolo’nun hisselerinin değer ise 350 milyon dolar oldu.

Facebook’tan daha şanslı

GEÇEN sene halka açılan Facebook, hisse başı 38 dolardan halka açılmıştı. Facebook’un toplam gelirler içinde mobil gelirlerin yüzde 20 civarında olması yatırımcıları memnun etmemişti. Ancak geçen bir yıllık süreç için Facebook mobil reklam gelirlerinin oranını yüzde 50’ye yükseltmeyi başarmıştı. Twitter ise yatırımcıların gözdesi olan mobil reklam gelirleri konusunda daha başarılı durumda bulunuyor. Twitter’ın paylaştığı rakamlara göre şirketin toplam gelirleri yüzde 65 civarında yer alıyor. Mobil reklamlar konusunda agresif bir strateji izleyen Twitter, özellikle yeni uygulama sürümleriyle tüm kullanıcılara gösterim yapabilecek reklam modelleri kullanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Rakamlarla Twitter

2012 geliri 316.9 milyon dolar
2013 0cak-Haziran’da 253.6 milyon dolar gelir
700 milyon kullanıcı
218.3 milyon aylık aktif kullanıcı
70 milyon adet hisse halka açılıyor
Gelirlerinin yüzde 65’i mobil cihazlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!