Chloë kanlar içinde

Kick-Ass’in Mindy’si, Hugo’nın Isabelle’i ve Kanıma Gir’in Abby’si Chloë Grace Moretz şimdi de sinema tarihinin en sıradışı karakterlerinden Carrie’ye hayat veriyor. Kuşağının en yetenekli oyuncularından Chloë, klasik korku filmi Carrie’nin yeniden çevirimi “Günah Tohumu”nda telekinetik güçleriyle kasabayı kanlar içinde bırakacak.

Haberin Devamı

Xate’yle gülmeye devam

Hükümet Kadın 2
Yönetmen: Sermiyan Midyat
2013/Türkiye

Sermiyan Midyat, senaryosunu yazıp yönettiği Hükümet Kadın’ın gördüğü ilgi üzerine gecikmeden devam filmini de çekti. Midyat’ın kendi babaannesinin yaşamından esinlenerek yarattığı ve Güneydoğu’nun ilk kadın belediye başkanının yaşadıklarını anlatan filmden bu kez 7 sene öncesine gidiyoruz. Xate rolünde bir kez daha Demet Akbağ’ı izliyoruz. İlk filmi sevenler kaçırmayacaktır.

Carrie yeniden kanlar içinde

Carrie: Günah Tohumu
Carrie
Yönetmen: Kimberly Peirce
2013/ABD/100’

En iyi Stephen King uyarlamalarından biri sayılan 1976 yapımı ve Brian De Palma imzalı “Carrie”nin yeniden çevirimi bu hafta gösterimde. Yaşıtlarının dışladığı, aşırı dindar annesinin ise fazlasıyla üzerine düştüğü utangaç bir genç kadın olan Carrie White’ın hikâyesi bu kez “Boys Don’t Cry/Erkekler Ağlamaz”la tanıdığımız Kimberly Peirce’a emanet. Sinema tarihinde bu kadar iyisi varken neden yeniden çekilir diye sorguluyoruz ama Pierce’ın kamera arkasında olması merakımızı bir parça olsun artırıyor. Yeni kadroda Chloë Grace Moretz ve Julianne Moore başrolde.

Haberin Devamı

Yılın en iyisi!

Mavi En Sıcak Renktir
Blue Is The Warmest Color
Yönetmen: Abdellatif Kechiche
2013/Fransa/179’

Pek çok eleştirmen için “yılın en iyi filmi” sayılan “Mavi En Sıcak Renktir”, özellikle sevişme sahnesiyle Cannes’da olay yaratmış, Steven Spielberg’in üstlendiği jürinin büyük ödülü, yönetmen Kechiche’le birlikte başrol oyuncuları Adèle Exarchopoulos ile Léa Seydoux’ya gitmişti. Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açan, biri henüz lise öğrencisi diğeri ise mavi saçlı bir sanatçı olan iki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorguluyor. Kaçırmayın!

Dünyayı bir çocuk kurtaracak

Ender’s Game: Uzay Oyunları
Ender’s Game
Yönetmen: Gavin Hood
2013/ABD/114’

Güney Afrikalı yönetmen Gavin Hood’u 2005’de yönettiği ve Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kazandığı Tsotsi’yle tanımıştık. Ardından çektiği “Rendition/Yargısız İnfaz” ve “X-Men Origins: Wolverine/X-Men Baslangiç: Wolverine”le Hollywood’daki rüştünü ispatlamış olmalı ki güçlü adaylar arasından sıyrılıp “Uzay Oyunları”nda kamera arkasına geçmeyi başardı. Orson Scott Card’ın çoksatan romanından uyarlanan film, düşman uzaylılar Formic’lerin Dünya’ya saldırmasıyla başlıyor ve özel yeteneklere sahip bir çocuğun dünyayı kurtarmasının hikâyesini anlatıyor. Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld ve Viola Davis başrollerde. Bilimkurgu takipçileri kaçırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları