MEB Müsteşarı: Merkezi sınavlarda 30 dakika ara verilecek

Güncelleme Tarihi:

MEB Müsteşarı: Merkezi sınavlarda 30 dakika ara verilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 11:36

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ortaöğretime geçişte bu yıl ilk kez uygulanacak merkezi sınavlara verilecek aranın 30 dakika olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili geçtiğimiz hafta içinde tüm Türkiye genelinde bir pilot uygulama gerçekleştirdiklerini belirten Tekin, “Bu uygulamada olası aksaklıkları gördük. 50 dakika sınav arası çok uzun bulundu, bu nedenle sınav saatlerini '40 dakika sınav, 30 dakika ara' şeklinde düzelteceğiz. Sınav 12.00'de bitecek” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, resmi twitter sayfasından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisine gelen iki ayrı konuda açıklamalarda bulunan Tekin, “Bunlardan birisi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta içinde tüm Türkiye genelinde bir pilot uygulama gerçekleştirdik. Bu uygulamada olası aksaklıkları gördük. 50 dakika sınav arası çok uzun bulundu, bu nedenle sınav saatlerini 40 dakika sınav, 30 dakika ara şeklinde düzelteceğiz. Sınav 12.00 de bitecek” dedi.

Haberin Devamı

2013 yılı için bakanlığa tahsis edilen kadronun 43 bin olduğunu ifade eden Tekin, “Bunun 40 bin 342’i eğitim öğretim hizmetine. Eylül’de 40 bin öğretmen aldık. Bu arkadaşlardan göreve başlamayanları gördükten sonra kalan tüm eğitim öğretim kadrosu için kasım ayında ilana çıkıp yeni başvuru alıp atama yapacağız. Kaç kadromuzun boş kalacağı bir kaç gün içinde kesinleşir, kalan kadronun tamamını kullanacağız.” açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!