Hakemlikten sonra okçuluğa geçti

Güncelleme Tarihi:

Hakemlikten sonra okçuluğa geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 11:42

Sivas'ta 8 yıl hentbol hakemliği yaptıktan sonra okçuluğa ilgi duyan iki çocuk annesi Pınar Demir, okçulukta geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden mezun olan Pınar Demir, yaptığı açıklamada, asıl branşının hentbol olduğunu söyledi. B klasmanında 8 yıl hentbol hakemliği yaptıktan sonra okçuluğa ilgi duyduğunu belirten Demir, okçuluk belgesi almak için eğitimlere katıldığını ve bir daha ok atmaktan vazgeçemediğini ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 3 yıldır okçuluk branşında eğitim verdiğini dile getiren Demir, "Okçuluk bende bir tutku oldu. Hentbol hakemliğini bıraktım. Şu an sadece okçulukla ilgileniyorum. Sporcularla, ok ve yay ile uğraşmak, yarışmalara hazırlanmak bana huzur veriyor" diye konuştu.

Demir, 60 lisanslı sporcusunun olduğunu, bunlardan 20'sine 4 Eylül Stadyumu dış sahada sürekli eğitim verdiğini ifade ederek, her gün 2 saat antrenman yaptıklarını söyledi.

Okçuluğun maliyetli bir spor olmasına rağmen kurslara ilginin yoğun olduğunu belirten Demir, bu branşın çocukların konsantrasyonunu artırdığını vurguladı.

Çocuklarını kursa getiren velilerden "kadın okçu" olduğu için ilginç tepkiler aldığını dile getiren Demir, velilerin şaşırdığını ifade ederek, "İlk etapta velilerden 'okçuluk antrenörü siz misiniz?' diye tepkiler aldım. Şaşırıyorlardı ama şimdi memnunlar" dedi.

Ailesinin kendisine çok destek verdiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Eşim de sporla ilgileniyor ve o da okçuluğa merak sardı. Erkek sporu olarak bilinen okçuluk da kadın sporcuların az olmasına rağmen antrenmanlarda gözlemlediğim kadarıyla bayanların konsantreleri daha iyi ve hedefi tam noktadan vurabiliyorlar. Prestijli bir spor. Bütün velilere ve çocuklara tavsiye ediyorum. Şunu da söyleyebilirim ki geçen yıllara oranla özellikle olimpiyatlardan sonra okçuluk kurslarına yoğun bir ilgi var."

Demir, olimpiyatlarda mücadele edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Umarım bu hayalim gerçek olur" ifadesini kullandı. Antrenör Demir'in eşi olan Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Ufuk Demir ise son yıllarda okçuluğa olan ilginin arttığını belirterek, çocukları sporla kötü alışkanlıklardan uzak tuttuklarını söyledi.

Okçuluk eğitimi alan çocuklar ise bu branşta kendilerini geliştirmek ve madalyalar kazanmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!