Firari albayı sinyal yaktı

Güncelleme Tarihi:

Firari albayı sinyal yaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 01:54

Balyoz davasında aldığı 16 yıllık hapis cezası onandıktan sonra Ankara GATA’da firar eden Deniz Albay Haldun Ermin, eşini arayınca telefon sinyallerinden Artvin Hopa’da yakalandı. Albay Ermin iddiaya göre Gürcistan’a kaçacaktı.

Haberin Devamı

Mamak Askeri Cezaevi’nde kalan Deniz Albay Haldun Ermin, 11 Ekim’de tedavi gördüğü cezaevi revirinden Ankara GATA’ya sevk edildi. Hastanenin üroloji servisinde sağlık kontrolünden geçen Ermin, kendisine eşlik eden askeri cezaevi görevlisi uzman çavuş Sönmez Güler’i “Tuvalete gidiyorum” diyerek atlattıktan sonra firar etti. Uzman Çavuş Güler firar olayında sorumlu bulunup tutuklandı.

GÜRCİSTAN ŞÜPHESİ

Ermin’i MOBESE görüntülerinde Ankara dışına çıktığını belirleyen polis ve jandarma takip başlattı. Bu arada tüm sınır kapılarındaki güvenlik görevlilerine de Ermin’in fotoğrafları gönderilerek uyarı yapıldı. Yapılan takibin sonucu Ermin’in Rusya veya Gürcistan’a geçeceği bilgisine ulaşıldı.

SİNYALLER ARTVİN’DEN

Ermin’in eşi Tügen Ermin’i de takibe alan ekipler, savcılık kararıyla telefonlarını da dinlemeye aldı. Ermin’in firar ettikten sonra 2 kez eşiyle telefonda görüştüğü de belirlendi. Telefon sinyallerinden Ermin’in Artvin’de olduğu tespit edildi ve Hopa merkezde üzerinde Mustafa Aslan adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı.

Haberin Devamı

SAÇ, SAKAL UZATMIŞ

Ermin’in Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçmeyi planladığı, bu nedenle Hopa’da kendisini götürebilecek bir araç aradığı öne sürüldüyor. Ermin’in tanınmamak için saç ve sakal uzattığı ortaya çıktı. Ermin’in eşi Tügen Ermin, konuşmak istemediğini, sadece yaşananlardan çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

KİMLİĞİ NERDEN BULDU

Bu arada Ermin’in üzerinde çıkan kimliğin sahibi Mustafa Aslan ise aranıyor. Polis, Ermin’in firar etmesine, sahte kimlik temin etmesi yönünde de soruşturma yürütüyor. Ermin’i yardım edenlerle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

16 YIL CEZA ALMIŞTI

BALYOZ Plan Semineri’nin yapıldığı 2003’te Deniz Harp Akademisi Öğrenci Subayı olan Ermin’in ele geçirilen Amiral-1 belgesinde, Suga Hârekat Planı’na destek veren ve terfi ettirilmesi düşünülen kişiler arasında ismi geçiyordu. Mahkeme kararında Ermin’in isminin Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Belgesi’nde de yer aldığı, çalışma grubunda görevli 8 subaydan biri olduğu, harekâtların öncelikli yapılacağı yerlerle ilgili teklifler hazırladığı kaydedildi. Ermin’in cezası Yargıtay’ın onamasıyla cezası kesinleşti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!