"25 yıllık emlakçılık hayatımda böyle birşey görmedim"

Güncelleme Tarihi:

25 yıllık emlakçılık hayatımda böyle birşey görmedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 14:42

İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa 25 yıllık emlakçılık hayatında kız ve erkek öğrencilerin birlikte ev tutma talebiyle karşılaşmadığını ancak böyle bir talep olduğunda hem emlakçıların hem de ev tutulacak binada oturanların sıcak bakmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın kadın ve erkek öğrencilerin ev paylaşmasına karşı yasal düzenleme yapılabileceğine ilişkin açıklamaları birçok çevreden yankı buldu. Olası yasal düzenlemenin emlak piyasası üzerinde nasıl etkileri olacağı da tartışılmaya başlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa 25 yıllık emlakçılık hayatında kız ve erkek öğrencilerin birlikte ev tutma talebiyle karşılaşmadığını belirtti.

Emlak sektöründe İstanbul'da yıllık 150 bine yakın öğrenci hareketi olduğunu belirten Nizamettin Aşa "Kimisi ev tutar, kimisi evden çıkar. İstanbul genelindeki emlak piyasası için bu hareketler her sene olur. Biz de emlakçı olarak öğrenciye ev verdik. Ancak kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalma talebiyle hiç karşılaşmadım. Başkasında da böyle bir talep olduğu kulağıma gelmedi. Böyle bir durum aile ve kültür yapısına ters düştüğü için gözle görülür bir talep olduğunu da sanmıyorum. Tek tük oluyorsa bilemem." dedi.

Haberin Devamı

Yasal düzenlemenin emlak sektörüne etkisinin olup olmayacağı konusunda açıklama yapan Nizamettin Aşa "Bize öğrencilerin kız erkek ev tutması yönünde yansıyan birşey yok. Ama devletin bu yönde bir tespiti olduysa ve bir kanun yapacaksa da bu kanun çıksın ona göre değerlendiririz." dedi.

"EMLAKÇILAR OLARAK SICAK BAKMIYORUZ"
Kız ve erkek öğrencilerin aynı evi tutma talebinin bugünden sonra gelmesi durumunda emlakçılar olarak sıcak bakmadıklarını söyleyen Nizamettin Aşa "Sadece biz değil binadaki diğer oturanlarda sıcak bakmaz, tepkiyle karşılanır. O tepkiler içinde bu öğrenciler barınamaz. Böyle birşet bırakın Anadolu'da İstanbul'da bile sıcak karşılanmaz" diye konuştu.

"BU KONUDA ARTIK DAHA DUYARLIYIM"
Öte yandan Wall Street Journal Türkiye'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Denetim Kurulu Başkanı Göksel Kurşun, "Zaten çok talep yok.Bu genel bir tercih değil. Tek-tük oluyordu. Böyle durumda ben şahsen eli yüzü düzgün olana ev kiralıyordum. Ama ev sahibi için sorun olmasa bile ben kız-erkek öğrenciye aynı evi kiraya vermem. Başbakanın açıklamaları üzerine duyarlılığım arttı" dedi.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!