9 aylık hamile kadın dövülerek öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

9 aylık hamile kadın dövülerek öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 14:21

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kayınbiraderi tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 9 aylık hamile Zeynep T.'nin (33) ailesi taziyeleri kabul ediyor. Zeynep'in "damdan düştü" denilerek hastaneye kaldırıldığı, kayınbiraderinin dedesinin olayın düşme değil, dövülme olduğunu söylediği öğrenildi. Genç kadının babası, "Kızımı öldürünceye kadar dövmüş" dedi.

Haberin Devamı

Bismil ilçesine bağlı Yağmur köyünde oturan iki çocuk annesi 9 aylık hamile Zeynep T.'nin babası Yusuf Arık, amcası Veysi Arık ve kardeşleri (33) İhsaniye Camisi Taziye Evi'nde taziyeleri kabul ediyor.

Acılı baba Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da oturan Mehmet T.'nin 2 aydır kızının evinde kaldığını, kızının 2 ay boyunca Mehmet T.'ye hizmet ettiğini söyledi.

''VAHŞİ BİR ŞEKİLDE DÖVÜLMÜŞ''

Olay günü Mehmet T.'nin kızından yemek hazırlanmasını istediğini ancak hasta ve hamile olan kızının yemeği hazırlayamayacağını söylemesi üzerine şiddete maruz kaldığını kaydeden Arık, kızının kayınbiraderi tarafından vahşi bir şekilde dövüldüğünü belirtti.

"Onu öldürünceye kadar dövüyor. Devletimize, herkese sesleniyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanımız Fatma Şahin'e sesleniyorum. Bu işe bir el atsınlar. Benim kızım böyle oldu. Başka kadınlar bu zulmü yaşamasın" diyen Arık, büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

3 ÇOCUK ANNESİZ KALDI

Kızının 3 çocuğunun annesiz kaldığını, olayın kabul edilemez olduğunu dile getiren Arık, "Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Bu masum ve hamile kadını nasıl öldürünceye kadar dövdü. Kızımın hakkının yerine gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Amca Arık ise Zeynep'in köyde kayınbiraderi tarafından dövüldükten sonra 1 saat boyunca köyde bekletildiğini savunarak, "Neden hemen hastaneye kaldırmamışlar. Bu bir vahşettir. Kadına nasıl el kalkar, hele hele hamile bir kadına. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Zeynep'i öldüren kayınbiraderinin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Olaydan sonra Zeynep'in cenazesini eşinin ailesine vermediklerini ve kendi köyleri olan Çakallı köyünde defnettiklerini bildiren Arık, taziyeye T. ailesinden kimsenin gelmediğini anlattı.

EŞİ TAZİYEYE KATILAMADI

Olayın meydana geldiği Yağmur köyünde ise büyük bir sessizlik hakim. Taziyeye katılamayan Zeynep'in eşi Nurettin T., eşinin dövülerek öldürüldüğü evlerinin önünde acısını yaşıyor.

Olay günü erken saatlerde Bismil ilçe merkezine gittiğini, daha sonra eşinin hasta olduğu yönünde kendisine telefon geldiğini anlatan Nurettin T., köye döndüğü sırada yolda eşini hastaneye götüren arabayı gördüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Hastanede olayı öğrendiğini aktaran Nurettin T., şöyle devam etti:
"Konuşabilecek durumda değilim. İçim dolu. 3 gündür açım. Acım çok büyük, olayın üzerinde duracağım. Ne pahasına olursa olsun. Ölümüm pahasına olursa olsun. O insanın en ağır şekilde cezalandırılması için adaletin kapısını çalacağım. Bu olayın üstüne gideceğim. Meleğimi, çocuklarımın annesini, canımı kaybettim. Zeynep günahkar ve çok masumdu. Çocuklarım 6 yaşındaki Mustafa, 3 yaşındaki Hira ve yeni doğan bebeğim annesiz kaldı. Dayanılır gibi değil."

DAHA ÖNCE CEZAEVİNDE YATMIŞ

Zeynep'in "damdan düştü" denilerek hastaneye kaldırıldığı, kayınbiraderinin dedesinin olayın düşme değil, dövülme olduğunu söylediği öğrenildi. Bekar ve 42 yaşında olan kayınbiraderi Mehmet T.'nin daha önce kredi borcu nedeniyle cezaevinde yattığı belirtildi.

Haberin Devamı

Önceki gün yakınlarınca “damdan düştü" denilerek Bismil Devlet Hastanesine kaldırılan Zeynep T., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, karnındaki bebeği sezeryanla alınarak, yeni doğan ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Ölümü şüpheli bulunan Zeynep T.'nin cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alınan kadının kayınbiraderi Mehmet T.'nin kendisine yemek vermediği gerekçesiyle yengesi Zeynep T.'yi dövdüğünü itiraf etmişti.

Jandarmadaki sorgusunun ardından adli mercilere sevk edilen Mehmet T. tutuklanmıştı.

SEZARYENLE ALINAN BEBEK YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Yağmur köyünde yaşayan ve damdan düştüğü öne sürülerek önceki gün Bismil Devlet Hastanesine götürülen iki çocuk annesi 9 aylık hamile Zeynep T.'nin (33) hayatını kaybetmesi nedeniyle sezaryenle alınan 36-37 haftalık bebeği yoğun bakım ünitesine alındıktan bir süre sonra Diyarbakır'a sevk edildi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 2 kilo 600 gram ağırlığında kız bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Başhekim Vefik Çelebi, bebeğin annenin ölümüne bağlı olarak anne karnında ciddi şekilde oksijensiz kaldığını ifade ederek, bebeğin solunum destek ünitesine bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğunu vurgulayan Çelebi, "Anne karnında uzun süre oksijensiz kalan bebeğin başta beyni olmak üzere tüm organlarında ciddi hasar oluşmuş. Bu nedenle bebeğin durumu ağır. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!