Bir okulu yeniledi, bir kız yurdu yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Bir okulu yeniledi, bir kız yurdu yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 10:10

İstanbul’da yaşayan Nevşehirli işadamı İsmet Aktekin, Doğan Yayın Grubu’nun 2005 yılında başlattığı ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası kapsamında, Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nde kız öğrenci yurdu yaptırdı, merkeze bağlı Nar Beldesi’nde bulunan bir ortaokulu ise baştan aşağı yeniledi.

Haberin Devamı

İşadamı İsmet Aktekin, Kozaklı’da yaptırdığı 112 öğrenci kapasiteli yurt binasına anne ve babasının ismi olan Hanife- Tevfik Aktekin, restorasyonunu üstelendiği ortaokula ise ağabeyi Fikret Aktekin’in ismini verdi. Nar Beldesi’ndeki Fikret Aktekin Ortaokulu hizmete açılış törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, işadamı İsmet Aktekin, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu üyesi Tijen Mergen, Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu, Doğan Gazetecilik ’Baba Beni Okula Gönder’ (BBOG) Projesi Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, BBOG Proje Danışmanı Nurdan Şahin, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan işadamı İsmet Aktekin, anne ve babasının yaşadığı, ağabeyinin doğduğu ve 2 yıl öğrenim gördüğü beldeye ziyarete geldiğinde okulu gezdiğini ve geçtiğimiz yıl okulun bakım ve onarım işini üstlenmeye karar verdiğini ifade etti. Aktekin, komple yenilenen, modern fiziki ve teknik şartlara ulaşan okula ağabeyi Fikret Aktekin’in isminin verilmesine de çok sevindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aktekin’e konuşmasının ardından Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş tarafından bir plaket verildi.

Vali Mehmet Ceylan ise, İsmet Aktekin’e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele, Vali Mehmet Ceylan, hayırsever işadamı İsmet Aktekin ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen tarafından kesildi. Konuklar, sonrasında okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kozaklı’ya 112 yataklı kız yurdu

Doğan Yayın Grubu’nun 2005 yılında başlattığı ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası kapsamında Hayırsever işadamı İsmet Aktekin’in 950 bin lira katkısı ile Kozaklı ilçesine de 112 yataklı bir kız öğrenci yurdu yaptırıldı. Yurda hayırsever işadamı İsmet Aktekin’in anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin’in ismi verildi.

Kız yurdunun hizmete açılması dolayısıyla yurdun bahçesinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, hayırsever İsmet Aktekin, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu, Doğan Gazetecilik Baba Beni Okula Gönder (BBOG) projesi Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, BBOG Proje Danışmanı Nurdan Şahin, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Haberin Devamı

Burada konuşan işadamı İsmet Aktekin, hayırseverlerin yapacakları hizmetleri hayatta iken yapmalarının ve onun verdiği güzellikleri hissetmelerinin önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yurtta okuyan kızlara da bir müjde veren hayırsever işadamı, "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda üniversitelerin hukuk veya mühendislik fakültelerinden birini kazanacak en başarılı kız öğrenciye burs vereceğim. Burada belediye başkanımızın önderlik edeceği bir projeyle 5 yıldızlı otel sahiplerinden de en az bir öğrenciye burs vermeleri çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu ise, ülkemizin gelişmiş devletler seviyesine erişmesi için gençlere yapılan yatırımın önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Son 10 yılda özellikle genç kızların eğitimi için çok büyük atılımlar yapıldığını anlatan Sabuncuoğlu şöyle konuştu:

"İlköğretimde kız erkek farkı kalmadı. Yüzde yüze yakın bir orana geldik. Bunun diğer orta ve lise seviyesinde de gerçekleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Doğan Grubu olarak 2005 yılında ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasını başlatmamızın amacı buydu. Pozitif ayrımcılık yaparak kız öğrencilerin okuma önündeki engellerini kaldırmalarına destek verebilmek amacındaydık. Bugüne kadar 10 binden fazla kız öğrencinin 8 yıllık öğrenimine devam etmesini sağlayabildik. İlkokullar ve yurtlar yaptık. Bunları değerli bağışçılarımızla yapıyoruz. İsmet Aktekin’de bunlardan biridir. Yolumuz kesişti ve 33. Kız yurdumuzu birlikte açma şerefine nail olduk. Grup olarak kadınların ve genç kızların gücüne çok inanıyoruz. Buradaki öğrencilerde üniversite kazanmada yüzde 55’lik bir başarı var. Bu son yıllarda Anadolu’da duyduğum çok iyi bir rakam."

Haberin Devamı

Vali Mehmet Ceylan ise, Nar beldesinde bir ortaokulun yenilenmesinin ardından açılışına katıldıkları kız öğrenci yurdunun çok daha önemli olduğunu belirtti.

Kız yurdunun Pozitif ayrımcılığın bir neticesi olarak bu bölgedeki kızların daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine olanak sağlayacağını belirten Ceylan, "Hayırsever İsmet Aktekin’e ve ’Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası ile burasının yapılmasına vesile oldukları için Doğan Yayın Grubu’na, Kozaklı Belediye Başkanı ve diğer emeği geçenlere teşekkür etmeyi bir borç biliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan kurdele, Vali Mehmet Ceylan, hayırsever işadamı İsmet Aktekin ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen tarafından kesildi. Konuklar sonrasında yurdu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!