Mühendis adayları tarlaya indi

Güncelleme Tarihi:

Mühendis adayları tarlaya indi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 16:54

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gören mühendis adayları uygulamalı ders için tarlaya indi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü son sınıf öğrencileri, aldıkları teorik bilgileri tarım arazilerinde pratiğe dönüştürüyor. Doç. Dr. Tamer Üstüner öncülüğünde tarlalarda pratik yapan gençler tarım işletmelerinde makineli pamuk hasadı ve üzüm bağlarını inceledi.

KSÜ Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Tamer Üstüner, geleceğin ziraat mühendislerine sadece teorik değil, pratik eğitim de verdiklerini söyledi. Şehir merkezindeki tarım arazilerini gezdiklerini ifade eden Üstüner, gezilerle öğrencilerin ürünleri yerinde görme imkanı bulduğunu söyledi.

Üstüner, geçmişte insan gücüyle yapılan pamuk hasadının günümüzde yerini makineli hasada bıraktığını belirtti. Pamuk bitkisinin kök, sap, yaprak, çiçek ve tohumdan oluştuğunu aktaran Üstüner, şöyle konuştu:
“Pamuk hasadının makine ile yapılmasının bazı olumsuz sonuçlarına karşın, pamuk toplama işçiliğindeki yüksek fiyat ve işçi bulmada yaşanan sıkıntıların devam etmesi nedeniyle makineli hasada geçiş zorunlu hale geldi.”

Haberin Devamı

HANBEY Tarım İşletmeleri A.Ş. yetkilisi Mustafa Ulutaş da, mühendis adaylarına pamuk hasadıyla ilgili bilgiler verdi. 400 işçi ile bir günde yapılan hasadın makine ile bir günde yapıldığını belirten Ulutaş, “Hasat’ta verim arttı. Belki tarlada toplanmamış pamuklar görüyorsunuz ama bunlar bizim için kayıp değil. Çünkü biz kaliteyi alıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!