4 saatlik bedelli heyecanı

Güncelleme Tarihi:

4 saatlik bedelli heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 19:11

AK Partili Türkoğlu’nun Twitter’dan “çalışılıyor” dediği bedelli iddialarını Başbakan Yardımcısı Arınç yalanladı.

Haberin Devamı

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun, Twitter hesabından yaptığı, “Bedelli askerlik konusunda çalışıldığı” açıklaması heyecan yarattı. Ancak, Türkoğlu’nun AK Parti’nin Kızılcahamam kampında konuşulduğunu söylediği bedelli iddiası, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yalanlandı.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bedelliyle ilgili yaş ve fiyat çalışması yapıldığı iddiası için, “Bu kesinlikle doğru değil. Bedelli askerlik gündeme bile gelmedi. Dövizli askerlik başka bedelli askerlik başka bir şey. Bedelli Askerlik konusu Kızılcahamam’da konuşulmuş bir konu değil. Gündeme bile gelmedi. Her sene bedelli askerlik çıkacak bir durum yok. Bu geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenlemeydi. Yakın bir zamanda bedelli askerlik düşünülmüyor” dedi.

Haberin Devamı

TORBA YASAYI İŞARET ETTİ

Türkoğlu ise Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Bedelli askerlik ile ilgili Kızılcahamam’da başbakanımız ve hükümet yetkililerimiz ile yürüttüğümüz istişareleri sizlerle paylaşıyorum. (1) Bedelli askelikte vatandaşların yaptıkları başvurular, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere (bakaya kalanlar) oranla düşüktür. (2) Bedelli Askerliği talep edenlerle başvuranlar arasındaki büyük oran farkının en büyük sebebi; ‘başvuru şartları’ dır. (3) Bedelli Askerlikte başvuru sayısının az, talebin ise çok olmasının sebebi olan bedeli askerliğe başvuru şartlarında düzenlemeye gerekir. (4) Bedelli Askerlikte düzenleme yapılması gereken şartlardan birisi fiyat, diğeri de yaş sınırıdır. 5) Bedelli Askerlikte yaş şartında en alt rakam olarak 25-28 yaş aralığı, başvuru oranının düşüklüğüne bakılırsa daha makul bir seviyededir. (6) Bedelli Askerlikte fiyat ya yaş sınırı alta indirilip sabit kalabilir ya da yaş sınırı ile beraber indirilebilir. (7) Yürüttüğümüz görüşmelerde bedelli askerliğin Mart ya da Nisan ayında torba yasa kapsamına alınacağına yönelik bir kanaat oluşmuştur. (8) İşyerini yeni açanların, hasta olan çocuk, eş, anne-babasına bakmakla yükümlü bulunanların mağduriyetinin giderilmesi zaruri bir hal almıştır. (9) Bedelli askerlikte yaşa takılanların yaşadıkları problemlerin farkındayız. Yeni torba yasada bu hususun sıkı takipçisi olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!