Dişiliğin keşfinde romantizmin rolü

Kadının dişilik yönünü yeniden keşfetmesinde büyük etkisi olan romantizmle artık cinsellik sadece kırmızı değil, kıpkırmızı, pespembe, kıvrımlı ve düzenli yaşanabiliyor.

Haberin Devamı

Müziğin, felsefenin ve resmin algılanışını köklü bir şekilde değiştiren romantizm, aşk sanatında kadın ve erkeğin varoluşunun özgürleşmesini yardımcı oluyor. Dolayısıyla, romantizm ifadeden çok düşüncede ve duygularda anlam buluyor. Çiftlere zevki aşılayan, tutkuyu tattıran, öznelliği ve bağlılığı doruk noktasına çıkartan romantizm kadın cinselliğinde bir hayli önemli... Kadının dişilik yönünü yeniden keşfetmesinde büyük etkisi olan romantizmle artık cinsellik sadece kırmızı değil, kıpkırmızı, pespembe, kıvrımlı ve düzenli yaşanabiliyor. Romantik bir cinsellikle tüm alacalık kaybolabiliyor.

DİŞLİ DEĞİL DİŞİ OLUN

“Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır.” sözü çokça söylenir, doğrudur da bir bakıma... Yüz hatlarını ortaya çıkaracak kadar yapılan bir makyaj, kendine yakışan bir saç modeli ve seksi simgeleyen takılar... Aslında, kendine bakan, makyajını yapan, süsüne dikkat eden, kıyafetini özenle seçen, kilosuyla barışık ve seksi bir kadın olduğunu önce kendisi hisseden her kadın alımlı ve çekici olabiliyor. Bu çekicilik bir de ses tonunda yatan albeni ve şehvetli hareketlerle süslenirse, doğuştan gelen ve görünmez bir silah olan dişiliği ortaya çıkarmak bir hayli kolay olabiliyor. Dişil enerjiyi açığa çıkarmada başarılı olabilmek için sadece yatakta değil mahrem hayatın her yerinde kadınların kadın olduklarını hissetmeleri ve hissettirmeleri, kadın olarak görünür olmaları çok önemli... Aksi ise, sert mizaca sahip ve naiflikten yoksun erkeksi yanın ta kendisi olarak ortaya çıkabiliyor. Sosyal yaşamda olduğu gibi cinsellikte de, dişilik yanından çok dişli oluşunu ön plana çıkaran kadın feminenlikten bir hayli uzaklaşabiliyor. Sonuç olarak, kadınlık ile dişilik arasındaki o ince çizgi, bir kadının kendini görünür kılmasında saklı...

Haberin Devamı

İLETİŞİM VE GÜVENİ ARTIRIYOR


Gerek evde gerek iş yerinde, çok çalışmak kadınların erkeksi yanlarının ortaya çıkmasına neden olan bir eylem... Kadınlar erkekler gibi çalışırken farkında olmadan dişiliklerini de kaybetmeye başlıyor. Çünkü kadınların en çok ihtiyaç duydukları ve kadını kadın yapan, romantizm, karşı cinsten gelecek güzel bir söz, ilgi ve alaka eksik kalıyor. Bu nedenle, kadının dişiliğini kazanması konusunda eşinin yardımına ihtiyacı var… Bunun için de en direk yol aşk ve romantizm… Bu iki duygu yoğunluğu sayesinde kadın, başkalarıyla ilgilenmenin sorumluluğundan diğer bir değişle, erkeksi tarafından sıyrılarak, kendini özel hissettiren partnerine doğru yol alabiliyor. Kendisine sergilenen iç gıdıklayıcı davranışlar neticesinde kadınlar, partnerlerinin gereksinimlerine, özellikle cinsel ihtiyaçlarına içtenlikle cevap verebiliyor. Partnerinin kendisini önemsediğini, dinlediğini, iletişim sağladığını, jest yaptığını, anladığını kısacası, iletişime geçmek için çaba harcadığına inanan bir kadın, aynı samimiyeti cinsel yaşamda sağlayabiliyor. Kadın ruhunu okşayan diğer bir değişle, romantik davranışlar sergileyen bir erkek, fark etmeden kadınsal dürtüleri de hareketlendiriyor. Çünkü seksin olabilmesi için partnerler arası iletişim, romantizm, erotizm ve güvenin olması şart… Göründüğü üzere romantizm, sadece sevginin yeterli olmadığı cinsellikte, iletişim ve güven duygularını artıran önemli bir araç konumunda... Dolayısıyla, erkeklerin hayal ettikleri, yatakta aktif olan, seks hakkında konuşan, istek, arzu ve beklentilerini açıkça dile getiren ve ilk hamleyi beklemeden cinsel taleplerde bulunan kadın figürünü gerçek hayata taşımanın en kestirme yolu, romantizmden geçiyor... Romantizmi veren bir erkek kadından daha kolay erotizm alabiliyor.

Haberin Devamı

CİNSEL DÜRTÜLER HAREKETE GEÇİYOR


“Kadının dişiliğini besle, erkekliğin desteklensin!” desek, hiç de yanılıyor olmayız… Çünkü kadın ve erkeğin hep şikâyet ettiği fakat çok az dile getirdiği ve çözüm ararken çoğunlukla iç geçirdiği, partnerlerin birbirine karşı gerçekleştirebilecekleri en yalın davranışlar cinsellikte karşımıza çıkıyor. Bu nedenle erkeklerin her şeyin kendilerinden beklenmesinden şikâyet etmek yerine romantik bir erkek olmaya çalışmalarında fayda var... Romantizm, çiftin arasında yoksun olan iletişimin güçlenmesini sağlıyor. Güçlenen iletişim sayesinde neredeyse hiç denebilecek kadar az konuşulan cinsellik hakkında iletişime geçilebiliyor. Bilindiği gibi, ani bir heyecan ya da mutluluk hissi cinsel dürtüleri harekete geçirmekte önemli rol oynayan hormonların salgılanmasını tetikleyebiliyor. Erkeklerin romantik anlar yaratması ve küçük sürprizlerde bulunması, uzun zamandır hayali kurulan ya da beklenen bir davranışı gerçekleştirmeleri, küçük jestler yapmaları, partnerlerine yakınlaşmaları, onları dinlemeleri, anlamaya çalışmaları, onların özel ve değerli olduklarını hissedebilecekleri davranışlarda bulunmaları ve güzel sözler söylemeleri, çiçek almanın önemini kavramaları, kısacası partnerlerinin duygusal gereksinimlerini karşılamaları ve romantik alışkanlıklar yaratmaları, partnerlerinin dişiliğini beslediği kadar, onların da erkekliklerini destekliyor. Böylece unutulmaz ve sürekliliği olan bir cinselliğin tadına varmak mümkün olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları