Sarıyer'de doğalgaz paniği

Güncelleme Tarihi:

Sarıyerde doğalgaz paniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2013 13:23

Sarıyer'de Piyasa Caddesi'nde yol çalışması sırasında bir iş makinesi, doğalgaz borusunu patlattı. Olay yerine İGDAŞ ekiplerinin yanısıra polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Borudaki gazın boşalmasını beklerken yol trafiğe kapatıldı, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Sarıyer Meserburnu Caddesi üzerinde yol çalışması nedeniyle arızalan elektrik hattını yenileyen BEDAŞ ekibi, iş makinesiyle doğalgaz borusunu patlattı.

Olay, saat 12:30 sıralarında Sarıyer Meserburnu Caddesi üzerinde meydana geldi. Arızalan elektrik direklerinin kablolarını yenileyen BEDAŞ ekibi, iş makinesi ile yanlışlıkla doğalgaz borusunu deldi. Büyük bir gürültüyle doğalgaz boşalırken çevredekiler durumu İGDAŞ, itfaiyeye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Çağrılan ekipler kısa sürede olay yerine geldi. Yolu araç ve yaya trafiğine kapatan ekipler gazın boşalmasını bekledi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından borudaki gazın boşalmasıyla rahat bir nefes alındı. BEDAŞ arıza ekibinden bir çalışan ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

SARIYER'DE DOĞALGAZ PANİĞİ / FOTO GALERİ

BÜYÜK BİR PATLAMA OLDU

Görgü tanığı Göksel Başaran, “Bir anda büyük bir patlama oldu. Kepçe çalışanı dahi herkes buradan kaçtı. Burada çoluk çocuk geziyordu. Onlar da patlama nedeniyle buradan gitti. O anda yangın çıksaydı büyük bir felaket olurdu. Burası Sarıyer’in en işlek caddesi. Hafta sonu insanlar buraya geliyor. Büyük bir tedbirsizlik var" dedi.

Çalışmalar nedeniyle kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.

İGDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Bugün saat 11:40’da Sarıyer Büyükdere Piyasa Caddesi Sahil Yolunda bir altyapı kuruluşunun sürdürdüğü çalışma esnasında iş makinesi doğalgaz çelik hattımıza zarar vermiş ve gaz çıkışına sebep olmuştur. Gelen ihbar üzerine olay yerine derhal intikal eden 187 Doğalgaz Acil ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini almış, boruların içerisinde kalan gazın kontrollü şekilde boşaltılması işleminin tamamlanmasından sonra gaz akışı tamamen kesilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!