Kerry: Dünyanın en iyi yatırım iklimi burda gelin

Güncelleme Tarihi:

Kerry: Dünyanın en iyi yatırım iklimi burda gelin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 20:31

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünya genelindeki iş dünyası liderlerini ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da, yabancı yatırımcılara ABD'deki yatırım olanaklarının anlatıldığı, dünya geneli ve ABD'den bin 200 katılımcının yer aldığı SelectUSA Yatırım Zirvesi'nin ikinci gününde bir konuşma yaptı.

Günümüzde dış politikanın ekonomik politika anlamına geldiğini ve bu ikisi arasında kimsenin reddedemeyeceği bir sinerjinin bulunduğunu ifade eden Kerry, ABD'nin yabancı yatırımcılara yönelik cazibelerine, söz konusu yatırımcıları çekme ve yatırım olanaklarını geliştirme yolunda attıkları adımlara ayrıntılarıyla değindi.

"Dünyada yatırım yapmak için ABD'den daha iyi bir yer yok ve birçok bakımdan, bu yatırımı yapmak için şu an en iyi zaman" diyen Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın istihdam yaratıcı yatırım konusuna daha önceleri hiç görülmemiş düzeyde bir önem verdiğini vurguladı.

ABD'nin, dünyadaki en açık ekonomi olarak, doğrudan yabancı yatırımcıların en büyük alıcısı olduğunu ve dünyanın en iyi yatırım iklimini sunduğunu kaydeden Kerry, bu iklimi daha da geliştirmek için, geleceğe odaklı biçimde durmak bilmeden çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kerry, Başkan Obama'nın en önemli önceliğinin, içerde güçlü bir orta sınıf ve istihdamın yaratılması olduğuna dikkati çekerek, bunu yapmanın en iyi yolunun uluslararası ekonomik bağların güçlendirilmesi ve dünya genelinde geniş temelli büyümenin teşvik edilmesi olduğunun da Obama tarafından bilindiğini belirtti.

Katılımcılara hitaben, "Dünyada sizin güveninizi ABD'den daha fazla hakeden başka bir piyasa yok" diyen Kerry, ABD'nin, zaman zaman yaşadığı siyasi ihtilaf ve sorunlara rağmen, giderek daha da güçlenen bir özel sektörle ilerlemeye devam ettiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!