‘Roman’ diye işe almayana hapis

Güncelleme Tarihi:

‘Roman’ diye işe almayana hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 01:54

Roman olduğu gerekçesiyle işe alınmayan birinin şikâyeti halinde, işverene 1 yıl ila 3 yıl arasında hapis cezası geliyor.

Haberin Devamı

Edirne’de düzenlenen Trakya Roman Buluşmaları’na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokratikleşme paketinde yaptıkları düzenlemeye atıfta bulunup, “Bir işyerinde, ‘Sen Romansın’ diye sizi işe almazlarsa 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirdik” sözleri salonda büyük alkış aldı. Trakya Roman Buluşmalarına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Edirne Kapalı Spor Salonu’nda, Balık Ayhan ve ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ile Roman Ateşi Dans Grubu’nun danslarıyla tam bir şenlik havasında geçen çalıştayda, Romanların sorunları masaya yatırıldı. Bekir Bozdağ romanların uzun süre alkışladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Hayat tarzımıza müdahale edecek diye korku siyaseti yapanları savcıya söyleyin.Kılıçdaroğlu mu, Bahçeli mi söyledi? Savcılar orada. Savcılığa buyurun orada cezası da var” diyeceğiz. Hitler’in yaptığı soykırım yıllardır konuşuluyor ancak Romanların uğradığı soykırımdan kimse bahsetmiyor. Dünyanın birçok yerinde Romanları ülkelerinin dışına atma yaklaşımı var. Bir yanda AB kararları, Avrupa değerleri diyorsunuz. Romanlara dönük ayrıcılık, asimilasyon ve yok etme planları karşısında AB değerleri nerede? Fransa neler yaptı gördük. Neden Romanlar söz konusu olduğunda AB ayağa kalkmıyor? Neden yaptırımcı kararlar almıyor?”

Haberin Devamı

Çeribaşından manili iltifat

ÇALIŞTAYDA izleyicilerin dikkatini diri tutabilmek için konuşma aralarına müzikli eğlence serpiştirildi. Tribünlerde müziğin coşkusu karşısında kendini tutamayanlar roman danslarıyla eğlendi. Protokolde yer alan bakanlar Roman danslarını ilgiyle izlerken, Çeribaşı Fikri Ocak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in için “Denizler denizler kadar derin, Rüzgarlar rüzgarlar kadar serin, Bakanımın en güzel yeri, Boyu, bosu ve gözleri derim” manisini okudu.

Günün iş fırsatları Yenibiris.com'da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!