Türbanlı milletvekilleri Genel Kurul'da

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı milletvekilleri Genel Kurulda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 02:18

AK Partili dört kadın milletvekili türbanla TBMM Genel Kurulu'na geldi.

Haberin Devamı

İlk olarak bugünkü TBMM Genel Kurul çalışmalarına türbanla katılacağını açıklayan AK Parti milletvekillerinden Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak Meclis'e geldi.

Dalbudak Sanayi Komisyonu Başkanı Nihat Zeybekçi'ye makamında ziyaret etti.

Nurcan Dalbudak, ziyaretin ardından Zeybekçi ve Denizli milletvekilleriyle birlikte TBMM Üyeler Lokantası’na giderek yemek yedi.

NURCAN DALBUDAK BÖYLE GELDİ... İŞTE FOTOĞRAFLARI

Saat 13:45 civarında ise Sevde Kaçar, Gülay Samancı ve Gönül Bekin Şahkulubey TBMM Genel Kurulu'na girdiler.

Üç milletvekili gazetecilere yakalanmamak için odalarından, tüneli kullanarak Genel Kurul salonuna girdiler.

Foto muhabirleri ve kameramanlar, iktidar kulisinin bahçe girişinde, muhabirler ise kulis önünde bekliyordu. Ancak üç kadın milletvekili, odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasından tüneli kullanarak ana binaya geçtiler. Üç kadın vekil böylece görüntü vermeden Genel Kurul’a girdi. Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise AK Parti Grubu’nun bulunduğu yönden Genel Kurul salonunda yerini aldı.

Haberin Devamı

Dalbudak ilk değerlendirmesinde, 'Çok mutluyuz' dedi.

KAÇAR: BU KONU KAPANDI

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Kaçar, kuliste gazetecilerin 'Neler hissettiniz?' sorusu üzerine "Türkiye için çok önemli bir gün. Ne mutlu ki bize Türkiye güzel bir tablo yaşadı. İnşallah artık bu konu kapandı. Demokratik bir şekilde herkes düşüncesini söyledi" dedi.

SAMANCI: TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR HAVA

TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü katılan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Gayet olumlu tepkiler aldık. Farklı düşünen arkadaşlar da kendi düşüncelerini beyan ettiler. Türkiye'ye yakışan bir hava oldu, TBMM'ye yakışan bir hava oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu şekilde çalışmalarımıza devam ederiz" dedi.

BAYKAL'LI KARŞILIK

Genel Kurul salonunda çekilen bir kare dikkat çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Deniz Baykal'ın türbanlı bir kadına parti rozeti takarken çekilen bir kare fotoğrafıyla geldiler.

Türbanlı milletvekilleri Genel Kurulda

Haberin Devamı

İNCE SÖZ İSTEDİ OTURUMA ARA VERİLDİ

Türbanlı vekillerin salona girişinin ardından CHP’li Muharrem İnce usul tartışması istedi. Meclis Grup Başkanvekilleri odasına çağırdı. Bunun üzerine birleşime 15 dakika ara verildi.

MECLİS KULİSİNDEN NOTLAR

İKTİDAR HEYECANLI MUHALEFET SAKİN

TBMM'de başörtülü dört AK Partili milletvekilinin Genel Kurul salonuna girmesinin ardından usul tartışması çıktı. Meclis Başkan Vekili MHP'li Meral Akşener, Meclis'i açtıktan hemen sonra CHP'li Muharrem İnce'nin talebi üzerine Genel Kurul'da bir tartışma yaşanmadan tüm grup başkanvekillerini görüşmek üzere odasına çağırdı ve oturuma ara verdi.

Bu arada AK Partili vekil ve bakanların yer aldığı iktidar kulisinde heyecanlı bir hava hakim. Gelen başörtülü vekiller daha kulise girer girmez diğer AK Partili vekillerin tebrikleriyle karşılaştılar. Bu tebrikler Genel Kurul salonunda da devam etti.

Haberin Devamı

Muhalefet kulisinde ise son derece sakin bir hava hakim. Beklenenin aksine protesto niteliğinde tek kişi haricinde herhangi bir farklı kıyafetle gelen vekil olmadı. Dilek Akagün Yılmaz üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi olan tişörtle Genel Kurul'a geldi.

Sezgin Tanrıkulu ise 'Bizim türban ve inançla sorunumuz yok' dedi.

Kamuoyuna CHP'li bazı vekillerin protesto için Türk Bayrağı tişörtü ya da şapka takabileceklerine ilişkin söylentiler vardı ancak bunlar gerçekleşmedi. CHP'li vekillerin olduğu muhalefet kulisi son derecek sakin...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!