Arınç'tan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 11:45

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

A Haber kanalında Murat Akgün'ün programına konuk olan "Meclis'te çarşaf olacak mı?" sorusuna 'Bunlar yanlış şeyler hayır' cevabını verdi.

Arınç şunları söyledi:

TSK’NIN SİYASALLAŞMASI

Geçmişte böyle sıkıntıların yaşandığını dünya alem biliyor. Yargı önünde hesap verenlerin bugün meydan okumalarına bakarsanız böyle bir şey daha sonraları da olabilir. Bunlar Türkiye’nin önünü kapatabilir. Genelkurmay Başkanıyla iftihar etmeliyiz. Gerçek bir asker. Askerlikten başka bir şey bilmeyen, sivil iradenin emrinde bir görevli olarak çalışan bir değerli asker. Geçmişte yaşanan kötü örnekler gibi siyasete müdahale etmek gibi iddiasının olmadığını biliyoruz. Eski bir hakem bozuntusunun TV’de konuşması vardı: Genelkurmay başkanı oturtmalı falan gibi. Onları hayal kırıklığına uğratıyor. Genelkurmay Başkanı’nın yargıyı yönlendirme gibi bir görevi mi var? Türkiye’nin dönüşümü içerisinde sivil-asker ilişkilerinin Batılı anlamda mecraya oturtulduğu günlerde iftihar vesilesidir sözleri.
Askerlik gururu içinde görevini layıkıyla yapan insana her gün 3-5 kişi istifa et diye ithamda bulunursa mutlaka etkilenir. Ama bunlarla istifa edecek değilim diyor kendisi. İstifa et diyenlerin gerçek niyetini biliyor kendisi.

Haberin Devamı

"BUNLAR YANLIŞ ŞEYLER"

Meclis'te çarşaf tartışması, bunlar yanlış şeyler hayır.

ADNAN KESKİN’İN SARIGÜL’Ü ZİYARETİ

Sarıgül gelirse şöyle olur diye konulara girme niyetinde değilim. 2 dönemdir İstanbul’da belediye başkanlığındayız. 2004’den beri İstanbul’u temsil ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul’u kazanacağımıza inanıyoruz. Bunu anketler de gösteriyor. Yerin 60 metre altında Marmaray’ı açtık. İnsanlara ulaşımı temizlik, çevre, yeşil alan bakımından en güzel hizmetleri veriyoruz. İstanbul halkı nankör değil. Adayımız kim olursa olsun bizi destekleyecektir. CHP de güçlü bir aday çıkaracaktır. Bugüne kadar umursamaz davrandılar. Şimdi CHP’nin kendi önemli yetkilileri bile onunla görüşecekler. Sarıgül de olsa Sarıgül gibi 10 kişi de olsa CHP’nin İstanbul’u kazanamayacağını biliyoruz.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’İN ADAYLIĞI KESİN Mİ?

Hiçbir adayımız kesin değil. Bir ihtimal Kasım’ın 20’lerine doğru açıklamalar yapılacak. Gökçek Ankara’da başarılı bir insan. Bugün adaydır ya da değildir noktasında değiliz. İzmir için Binali beyin ismi geçiyor. Başka isimler bulunacaktır ya da aday olacaktır. Bunlar da Kasım’ın 20’sinden sonra netleşecek. 7 Şubat’a kadar adaylar üzerinde değişiklikler olabilir. Esas son noktaya bakmak lazım.

KABİNE REVİZYONU

Bazı bakanların belediye için adaylığı olabilir. Kabine değişikliği Başbakan’ın tasarrufunda.. Adaylıklar açıklandığında o kişi Bakansa o arkadaşların görevden ayrılacağı düşünülürse o konu tartışmalı. Bakanlarımızdan belediye başkan adayları olacaklar varsa onlar ayrılacak. Başbakanımız da onların yerine yeni isimleri Köşk’e götürecektir

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu’nun ABD seyahatinin olması gerektiğini çok önceden beri biliyoruz. Ama yardımcıları ‘ABD’de muhatap bulamıyoruz’ diye açıklama yaptılar. Sonra kendi içinde neden böyle açıklama yaptınız diye kavga çıktığını duyduk. Sonra Kılıçdaroğlu, ABD elçisi ile buluştu. Bu normal. Fakat şöyle bir durum var. Bu görüşmeden sonra ABD’ye tekrar seyahat olacak, en üst düzeyde Kılıçdaroğlu karşılanacak diye. Ama intiba bunun zorla olduğu yönünde. Büyükelçi ile görüşmesinden sonra müjde gibi bunun verilmesi ‘Beni kabul etmezseniz kötü olur, ne olur beni kabul edin’ gibi bir yakarışa dönüştü. Ama görüşmesi de gitmesi de normal. Bizim genel başkanımız da milletvekili bile değilken potansiyel bir başbakan adayı olarak ABD’ye gitmiş ve en üst düzeyde kabuller görmüştü.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ DA ABD’DE

Kasım ya da Ekim bereketli geçiyor. Gidebilir. Tesadüf olabilir.

BEN DE ABD’YE GİDECEĞİM

Bizim de ABD seyahatimiz var. Kasım sonu ya da Aralık başında da ziyaretimiz olacak. Türk medyası ya da düşünce kuruluşlarında konuşma yapmak için gidiyorum ben.

BUNLAR AYET DEĞİL Kİ

Biz kimliğimizle şerefemizle söyleyebiliriz. Ben de Türk olmaktan iftihar ediyorum. Ama etnik kökenlerimiz birinin diğerine üstünlüğü olarak algılanmamalı. Ama her şey Türk olsun falan demek menfi bir durum olur. Kılıçdaroğlu’nun bunu söylemesi garip. Kırmızı noktaları falan azaltması lazım. Konuşmasında 4 madde saymış ve dokunulamaz demiş. Bunlar ayet değil ki. Bunların üzerinde konuşmak yasak mı?

Haberin Devamı

ABD ELÇİSİ’NİN MİT MÜSTEŞARI’NA YÖNELİK AÇIKLAMASI

Hakan Fidan’la ilgili olarak ben daha önce söylemiştim. Bizim başarılı bir bürokratımızdır. Bizim açımızdan sorun yok. Onu yıpratmaya çalışanlar veya Türkiye ile İran, ABD ya da İsrail ilişkilerini bozmaya çalışanlar var. ABD elçisinin açıklamaları olumlu. ‘Hayır biz böyle şeyler yapmıyoruz’ demişlerdir.

Bazı ülkelerde bazı gazetelerin köşelerinde özel birileri vardır, yazarlar. Bizim açımızda önemli değildi. Geldi ve geçti. ABD Elçisi’nin Çinli bir firmaya füze verilmiş olmasını NATO yetkilileri de eleştirdi. NATO ittifakı içinde müttefik ülkeleriz. Savunma sistemi içinde entegrasyonun olması lazım. Buna bu füzeler girmez. En iyi fiyat teklifini Çin verdi. Buna gözümüzü kapatamayız. Çin ‘ortak üretelim’ dedi. Biz bunu da fevkalade arzularız. NATO entegrasyonu içinde savunma sistemimiz devam etmeli. Çin’le ayrı olarak başka bir füze sistemini kullanabiliriz. Teklif verenler içinde Ruslar da ağırdı. Bereket ki çok ağır bir teklifle geldiler de kabul edilmedi.

ÇİN İLE MÜZAKERELER BAŞLAYACAK. İHALE SÜRECİ KESİNLEŞMEDİ

Çin’le müzakereler başlayacak. Henüz ihale süreci kesinleşmedi. Görüşmeler sonucunda Türkiye ile füze ihalesi konusunda Çin’le müzakereler sonucunda karar değişebilir. ABD elçisinin Çin ile ilgili endişelerini iyi niyet göstergesi olarak yorumlayabiliriz

TUTUKLU VEKİLLER

60 maddede anlaşıldı. 60 maddede iyi niyet temennileri var. Sistem var mı ? Yok. Sadece bugün hava ne kadar güneşli. Bunda da anlaşmamakta mümkün yok ki. 60 madde üzerinde dokunulmazlık maddesi yok. 60 maddede ne anlaştıysanız o. Tamam da o zaman gelin yapalım yeni anayasayı. Ama sadece bu maddeyi koyalım derseniz sayın Başbakanımız olmaz dedi.

TUTUKLU VEKİLLER SERBEST KALIRSA ONLARI DA ZİYARET EDECEĞİM

Haberal çıktı, gittim kendisini ziyaret ettim. Tutuklu diğer vekiller çıkarsa gidip onlara da hoş geldin diyeceğim. Ben milletvekiliyim çünkü. MHP milletvekilinin zarar görmesi karşılığında bile mevcut sistemin devamını istiyor. Dokunulmazlık maddesi yeniden tarif edilirken o vekillerin tutuklanıp tutuklanmadığı konusunda bir kapı açılabilir. 14. Maddede sayılan suçlardan dolayı dokunulmazlık yok. Bunu kaldırma girişimi anayasa komisyonu tarafından yazımı mümkün olursa o madde girebilir

HABERAL’LA GÖRÜŞME

Haberal’ı 8-9 senedir tanırım. Sevdiğim saydığım biri. İşlediği iddia edilen suç ayrı. Tutukluluk halinin istisna olması gerektiğini söyledim. Ben içerdeyken de kendisini ziyaret etmedim yanlış anlaşılır diye. Dostça bir görüşmeydi. Yaşadıklarını anlattı. Ben de geçmiş olsun dedim, tebrik ettim ve parlamentoda başarı diledim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!