Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’

Güncelleme Tarihi:

Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 16:57

Yeryüzünün en sinsi silahı olarak bilinen zehire kurban gidenler için kurulan tuzaklar ilk kez kaleme alındı.

Haberin Devamı

Gazeteci-Yazar Fatih Polat’ın son çalışması ‘Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’ adlı kitapta bugüne kadar bilinmeyen, perde arkasında gizlenen oyunlar gün ışığına çıkartıldı. Zehirlenen liderlere nasıl tuzaklar kuruldu, hangi zehir kime, nasıl verildi, aşkı için başkasını zehirlemekten korkmayanlar ve daha pek çok faili meçhul olarak bilinen olaylar belgeleriyle ortaya konuldu.

“Türkeş Zehirlenerek Öldürüldü”

1997 yılında hayatını ansızın kaybeden Alparslan Türkeş’in zehirlendiği ve ölümünün arkasında kimler olduğu Fatih Polat’ın kitabında yer buldu. Kitapta Türkeş’in vefatından hemen önce Almanya’da check-up yaptırdığı ve hiçbir olumsuz duruma rastlanmadığı belirtiliyor. Ancak Türkeş Almanya’dan döndükten sonra bir işadamının kızının nişan töreninden çıkar çıkmaz rahatsızlandığı ve makam aracında hayatını kaybettiği detaylı bir şekilde anlatılıyor. Türkeş’in vefatından sonra ABD’den gelen 37 sayfalık gizemli mektupla olayın perde arkasındaki karanlık ilişkiler ve bu ilişkilerin sonucu olan zehirli suikast aydınlığa kavuşuyor. Mektupta Alparslan Türkeş’in CIA tarafından, potasyum maddesi kullanılarak zehirlendiği ve dönemin Başbakanı Tansu Çilleri’n de bu olaydan haberdar olduğu yer alan bilgiler arasında.

Haberin Devamı

“Bülent ve Rahşan Ecevit’i zehirlediler”

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit’in de zehirlendiği ancak bunun son anda fark edilerek yapılan müdahalelerle kurtarıldığı Fatih Polat’ın İlgi Kültür sanat Yayınevi’nden çıkan kitabın da ilk kez açıklanıyor. 4 Mayıs 2002’de rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Bülent Ecevit’in sağlığına kavuşamamasının gerekçeleri ayrıntılı bir şekilde anlatılırken kamuoyuna yansıyan olayların aslında bir kurgu olduğu belirtiliyor. Rahşan Ecevit’in aynı dönemde eşine refakat ettiği medyadaki haberlerde yer alırken aslında Rahşan Ecevit’in de ağır hasta olduğu, zehirlendiği açıklanıyor. Yazar Fatih Polat, Rahşan Ecevit’in o dönemde Bülent Ecevit’ten daha ağır hasta olduğunu kitabında ifade ediyor. Rahşan Ecevit’in Mehmet Haberal’ın başında olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına bir türlü kavuşmadığı gizlice Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne götürüldüğü ve orada tedavi edildiği de kitap da yer alan özel bilgiler arasında. Rahşan Ecevit’le bizzat görüşerek bu bilgileri alan Yazar Polat, Ecevit’le ilgili bilinmeyen pek çok detayı da ilk kez kaleme aldı.

Haberin Devamı

Turgut Özal’ı kim, nasıl öldürüldü?

Kamu oyunda en çok konuşulan ve zehirlendiği yönünde pek çok iddia ortaya atılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olayının bilinmeyen gerçekleri de Fatih Polat’ın son kitabında yerini aldı. Kitapta Özal’a kurulan tuzaklar zincirinde kimlerin olduğu, hangi zehirin Özal’a nasıl verildiği tanıkların ifadelerine dayanılarak ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Said Nursi’ye zehirli tuzak!

Bediüzzaman Said Nursi de zehirli suikastlara maruz kalan önemli isimlerden biri. Gerek sürgün hayatı yaşadığı Afyon’un Emirdağ ilçesinde gerekse de cezaevinde kaldığı dönemde zehirlenmek istenen Said Nursi’nin bu suikastlerden nasıl kurtulduğu ve onu öldürmek isteyenlerin isimler Fatih Polat’ın kitabında veriliyor.

Haberin Devamı

Fatih Polat’ın yaklaşık 5 yıl süren araştırmaları ile ortaya çıkan ‘Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’ adlı kitapta tarihin tozlu raflarında kalmış pek çok gizemli olay da aydınlığa kavuşuyor. Osmanlı’da zehirlenerek öldürülen padişahlar ve taht varisleri, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) zehirlenmesi, Sokrates’in baldıran zehirini içerek hayatına son vermesi ve son nefesinde söylediği çok ilginç sırlar, Napolyon’un ölümünün üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen saç tellerinde çıkan zehir, Stalin’in öldürülmesi, ABD Başkanlarına kurulan zehirli tuzaklar ve suikast girişimleri gibi daha pek çok olay da ayrıntılı bir şekilde kaleme alınmış. Kitapta aşkın büyülü havasına kapılarak zehirli suikastler düzenleyenlerin planları ve yaptıkları da kaleme alınmış.


Fatih Polat’ın ‘Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’ adlı kitabı 5 Kasım’da, İlgi Kültür Sanat Yayınevinden çıkacak…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!