Görme engellilerin tırmanış heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Görme engellilerin tırmanış heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 14:09

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda eğitim gören 3 görme engelli, yapay duvarda tırmanış yaptı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) eğitim gören 3 görme engelli, yapay duvarda tırmanış yapmanın heyecanını yaşadı.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri Abdullah Yüzer ve Kenan Yılmaz, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında kampüsteki Cumhuriyet Spor Salonunda görme engellilere yönelik tırmanış etkinliği düzenledi.

Öğretim görevlisi Necip Bostancı'nın gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelli öğrencilerden Oğuz Akbulut ve Okan Namettepe, 10,5 metrelik yapay duvara tırmandı. Murat Yıldırım ise sakatlığı nedeniyle tırmanışı 8 metre yükseklikte bırakmak zorunda kaldı.

Ders sorumlusu Bostancı, engelli öğrencilerinin yapay duvardaki tırmanışını başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti. Bostancı, hedefledikleri yere kadar çıkma başarısı gösteren öğrencilerinin son derece mutlu olduğunu kaydetti.
Görme engelli öğrencilerden Yıldırım ise "İlk kez denediğim bir tırmanıştı. Tırmanışta adrenalin, heyecan üst düzeydeydi. Çok güzel bir duyguydu. İnsan görme engelli olup da azmettiği zaman her iş yapılır" ifadesini kullandı.

Son sınıf öğrencisi Yılmaz da Türkiye'de yapılmamış bir şeyi denemek için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen sene tekerlekli sandalyeyle oryantiring vardı. Biz de bu örneğe mukabil gözümüze tırmanma duvarı takıldı, nasıl yapsak diye düşündük. Görme engelli arkadaşlarımızın böyle bir şeyde hiç yer almadığını gördük. Görmeseler bile aşağıdakilerin yardımıyla yapmalarını sağlamaya çalıştık."

Etkinliği düzenleyen öğrencilerden Yüce ise dersle ilgili farklı bir çalışma yapmak istediklerini ve akıllarına görme engelli arkadaşlarının geldiğini belirtti.

Bu etkinliğe öğretim görevlisi Mahmut Karakollukçu'nun çok fazla desteğinin olduğunu aktaran Yüce, "Engelli arkadaşların buraya gelmesi konusunda bize yardımcı oldu. Böyle bir şey düzenledik. Onların da sosyal hayata katılmaları konusunda bir şey yapabildiysek ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

Tırmanışa katılan görme engelli 3 öğrenciye madalya verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!