Gülsuyu'nda ölü bulunan genç cinayete kurban gitmiş

Güncelleme Tarihi:

Gülsuyunda ölü bulunan genç cinayete kurban gitmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 12:57

Maltepe Gülsuyu'nda bir parkta başına isabet eden bir kurşun nedeniyle ölmüş olarak bulunan gencin cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğünün yaptığı operasyonda 2 kişi, cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gülsuyu Mahallesi'nde parkta başından silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunan 20 yaşındaki Yaşar Toplu'nun cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri cinayet zanlısı olarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

BAŞINDAN VURULMUŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU
Parkta bulunan cesette yapılan incelemede kurşunun kafanın sağ taraftan girip soldan çıktığını belirlendi.

SİLAHIN BULUNDUĞU YER MANTIKSIZ
Oysa silah cesedin sağında değil solunda bulundu. Polis bunu mantıksız buldu. Kurşunun başa sağdan girmesi halinde silahın da sağa düşmesi gerektiği düşünüldü.

CİNAYET İHTİMALİNİ GÜÇLENDİREN BİR DELİL DAHA
Polis silahta yapılan incelemede de şüpheli bir durum belirledi. Silahin namlu yatağında ikince kez ateşlenmeye hazır bir merminin olmadığı belirlendi. Oysa silahın otomatik olarak diğer mermiyi de namluya sürmesi gerekiyordu. Bu bulgular üzerine olayın cinayet olduğu kesinlik derecesinde belirlendi.

Haberin Devamı

POLİS SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ
Ekipler bunun üzerine Yaşar Toplu'nun ölmeden önce kimlerle görüştüğünü araştırdı. Yapılan araştırmada Yaşar Toplu'nun gün boyu Erhan A. (22) ve S.H.K. (17) ile birlikte olduğu tespit edildi. Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler bunun üzerine savcılıktan arama kararı çıkarıp, Erhan A. ve S.H.K'nın evlerine gitti. Erhan A.'nın evinde yapılan aramada, bir adet pompalı tüfek, bir adet tabanca ve satış için hazırlanmış 20 adet bonzai ele geçirildi. Ayrıca Erhan A.'nın elbiselerinin üzerinde öldürülen Yaşar Toplu'ya ait kan izleri de tespit edildi.

S.H.K'nın evinde yapılan aramada ise çamaşır makinesinin içinde henüz yıkanmamış olan kanlı elbiseler bulundu. Elbiselerdeki kan izlerinin de Yaşar Toplu'ya ait olduğu ortaya çıktı. Erhan A. ve S.H.K bunun üzerine cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Zanlılar polise verdikleri ifadede aralarında zaman zaman kavga olduğunu ancak Yaşar Toplu'yu kendilerinin öldürmediğini söylediği öğrenildi. Polisin cesedin bulunduğu gün yaptığı araştırmada iki zanlının çevredeki vatandaşlara "Yaşar intihar etmiş" diyerek olaya intihar süsü vermeye çalıştıkları da iddia edildi.

''KEYFİMDEN''

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlılardan Erhan A'nın uyuşturucu ticareti yapmak, sahtecilik, kasten yaralama, silah kanununa muhalefet suçlarından kaydı olduğu ve adam öldürme suçundan da bir davasının Yargıtay'da devam ettiği öğrenildi. S.H.K'nın ise uyuşturucu kullanmaktan sabıkası tespit edildi. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde ifadeleri tamamlanan iki zanlı bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Erhan A. basın mensuplarının "Cinayeti neden işlediniz?" şeklindeki sorusuna, "Keyfimden, keyfimden' diye karşılık verdi.

GÜLSUYU'NDA DAHA ÖNCE BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ, BİR KİŞİ DE YARALANDI

Gülsuyu, son zamanlarda uyuşturucu tacirlerinin kanlı saldırılarıyla gündeme geldi. Önce Hasan Ferit Gedik öldürüldü, ilerleyen günlerde de minibüs şoförü 20 yaşındaki Serhat Gül vuruldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!