Türkiye, uzun menzilli füze ihalesi konusunda ABD'den süre istedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, uzun menzilli füze ihalesi konusunda ABDden süre istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 11:24

Türkiye'nin, uzun menzilli füze ihalesiyle ilgili olarak Patriot üreticisi ABD'li Raytheon şirketinden fiyatlandırma sürecini genişletmesini istediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Konuya yakın iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Ankara Çin füzelerini tercih etmesine rağmen bu ülkeyle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması ihtimalıne karşı seneçekleri sınırlamadığı şeklinde yorumlandı. Konuya yakın kaynakların aktardığına göre Türkiye bir yandan Çin ile görüşmelere devam ederken bir yandan da ABD'li firmadan fiyatlandırma sürecinin uzatılmasını istedi. Ancak Türkiye'nin ne kadarlık bir uzatma istediği yönünde bir bilgi bulunmuyor. Türk yetkililer de bu konuda yorum yapmaktan kaçınarak, sadece Çinli yetkililerle görüşmelere devam ettiklerini söylemekle yetindi.

Reuters'a konuşan kaynakların verdiği bilgiye paralel olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında Çinli CPMIEC ile yapılan uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi ortak üretimi görüşmelerinin başarısız olması durumunda yeni tekliflere açık olacaklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 3,4 milyar dolarlık füze savunma sistemi ihalesi konusunda Çin'i tercih etmesi ABD, Rusya ve Avrupa'nın tepkisine neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!