Karşıyaka ve Bucaspor'a şok

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka ve Bucaspora şok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:14

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın 26 Eylül’de yaptığı açıklamanın ardından PTT 1. Lig kulüplerinin büyük bölümü Spor Toto’dan 300’er bin TL reklam parası alırken, Karşıyaka ve Bucaspor’un bu jesten yararlanamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın, Maliye ve SGK borçlarına kesilmemesi için parayı kulüplere valilik kanalıyla aktardığı, bu sayede Samsun, Mersin, Adana Demirspor gibi borç batağındaki kulüplerin parayı tahsil ettiği öğenildi.

Güncel borç yok

300 bin TL ile rahat bir nefes almayı planlayan KSK ve Buca yönetimlerinin ise valilik engeline takıldığı öğrenildi. Spor Toto isim hakkı ve naklen yayın gelirleri yıllardır kamu borçlarına kesilen iki kulübün, parayı tahsil etmesine geçmiş borçları nedeniyle valilikten onay çıkmadığı bildirildi. Güncel kamu borçları olmadığına dair evrakı bulunan Başkanlar Fatih Diniz ve Hüsnü Kaya, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etmelerine rağmen sonuç alamadı.

Bu İkİncİ darbe oldu

BASKETBOL takımının formasında EXPO 2020’nin reklamını ücretsiz taşıyan Kaf-Kaf, 300 bin TL İzmir Valiliği’ne ulaştığı için, parayı alamadığı halde Fethiye maçına Spor Toto göğüs reklamı ile çıktı. TFF’nin 250 bin TL’lik deplasman yardımını Alsancak Stadı’nı yenileme masrafına kesmesiyle dara düşen KSK’ye, ikinci darbeyi de valilik vurmuş oldu. Yöneticiler, sorunu çözmesi için son çare Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan yardım istedi.

Haberin Devamı

Başkan Kaya hala umutlu

BUCASPOR Başkanı Hüsnü Kaya, kendileri ve KSKa dışındaki tüm 1. Lig kulüplerinin Spor Toto’dan gelen 300 bin TL’yi aldığını söylerken, Vali Mustafa Toprak’ın sorunun çözümünde yardımcı olacağına inandığını dile getirdi. Kaya, “Söz konusu yardımdan borçların tahsil edilmemesi için paranın valilik kanalıyla kulüplere aktarılmasını Spor Bakanımız Suat Kılıç önermişti. Buna rağmen biz henüz parayı alamadık. Sayın Vali ile görüştük. Umarım mesele halledilir. Başka türlü ayakta durmamız mümkün değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!