ASO yarım asrı devirdi

Güncelleme Tarihi:

ASO yarım asrı devirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:14

Türkiye’nin 3. büyük sanayi odası olan Ankara Sanayi Odası, 50 yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 8-18 Kasım tarihleri arasındaki etkinlikler kapsamında meslekte 50 yılını dolduran Ankaralı sanayicilere plaket verilecek ve son bir yılda faaliyete geçen 50 fabrikanın açılışı yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 3. büyük sanayi odası olan Ankara Sanayi Odası (ASO) 50. yaşını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. İlk oda meclisi toplantısını 8 Kasım 1963 yılında yapan ve kuruluşu 18 Kasım 1963 tarihinde o dönemdeki adıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tescil edilen ASO, 8-18 Kasım tarihleri arasında kuruluşunun 50. yılı nedeniyle türlü etkinlikler düzenleyecek.
Bu kapsamda 8 Kasım’da bir yemek düzenleyecek olan oda yönetimi, ASO’nun kurucu firmaları ile hayatta olan ilk meclis üyeleri, başkan ve yöneticilerine plaket verecek. Etkinlikler kapsamında il genelinde son 1 yılda faaliyete geçen 50 fabrikanın da resmi açılışı gerçekleştirilecek. 50. yıl anısına dünden bugüne Ankara sanayisinin anlatıldığı “Bozkırdan Sanayinin Başkenti’ne: Ankara’nın Sanayi Tarihi” kitabı ile belgesel türünde film de ilgililerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

ANADOLU'NUN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, son 50 yılda Türkiye’de siyasi ve ekonomik anlamda çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve ASO’nun bu gelişmelere şahitlik ettiğini söyledi. ASO’nun eski başkan ve yöneticilerinin bugün bile hala konuşulan kavramları gündeme getirdiğini dile getiren Özdebir, bedelli askerlik, 2B arazileri, 2001 krizinden sonra gündeme gelen Anadolu yaklaşımı gibi kavramların ASO tarafından geliştirildiğini ifade etti.
ASO’nun sıkıntısının aynı zamanda Anadolu’nun sıkıntısı olduğunu ve bu yüzden Anadolu’nun sesini de duyurmaya gayret gösterdiklerini çalıştıklarını anlatan Özdebir, “Bu vebalin hakkını vermeye çalışıyoruz” dedi. Bazen hem siyaset hem de iş dünyası kanadının hoşuna gitmese de ülke için en doğrusu ne ise onu söylemeye çalıştıklarını belirten Özdebir, insanlarda “ASO birşey söylüyorsa dikkat edilmeli” kanaati oluştuğunu kaydetti. Oda kurucularının son derece sağlam temeller üzerinde yükselen etik kurallar koyduklarına işaret eden Özdebir, ASO’nun önerilerinin imkanlar ölçüsünde hayata geçirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!