Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü”

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi dün gerçekleşen “Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü” ile tamamlanmış oldu.

“Cerebral Palsy’li Çocuk ve Gençlerin Sosyal Yaşama Katılımlarının ve Rehabilitasyon Hizmetlerine Erişimlerinin Arttırılması”nı hedefleyen proje İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan alınan yaklaşık 1 Milyon TL mali destek sayesinde hayata geçirildi. 1 Aralık 2012 tarihinde başlayan “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi ile Cerebral Palsy tanısı konmuş 1-20 yaş grubundaki toplam 4 bin 677 kişiye ulaşıldı. Proje kapsamında bin 992 ev ziyareti gerçekleştirildi ve 101 Cerebral Palsy’li bireye evde rehabilitasyon hizmeti verildi.

“Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi kapsamında Cerebral Palsy’li genç ve çocuklara evde rehabilitasyon desteği sağlamanın yanısıra, onların sosyalleşmelerine ve topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalar da yapıldı. Bu gençler ve çocuklar için yaşamda birer birey olarak yer almalarına destek olacak grup çalışmaları, sanat ve spor aktiviteleri düzenlenerek, farklı alanlardaki yeteneklerini keşfetmelerine ve pekiştirmelerine olanak verildi.

Haberin Devamı

Pilot ilçe seçilen Ataşehir, Pendik ve Üsküdar’da uygulanan projenin sonucunda elde edilen veriler, Türkiye’de büyük bir eksiklik olan Cerebral Palsy’li birey veri tabanı ve Cerebral Palsy’ye yönelik çalışmalar için kaynak oluşturacak.

Cerebral Palsy alanında toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Cerebral Palsy’li çocuk ve gençlerin hayatını değiştiren projesi “Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü” ve ardından gerçekleşen plaket töreni ve Deniz Arcak Konseri ile noktalandı.

“Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü”

Deniz Arcak, gerek böyle bir etkinlikte yer alarak gerekse konserden önce yaptığı kısa konuşma ile engellilik konusundaki duyarlılığını ortaya koymuş oldu. Başta Cerebral Palsy’li çocuklar ve gençler olmak üzere hepimiz çok mutlu olduk onun şarkılarını dinlerken.

Haberin Devamı

Aslında, sanatçılarımızın çoğu duyarlı engellilik söz konusu olduğunda.

Gökhan Sezen 4 Kasım Pazartesi Günü Saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı İstanbul Şubesi yararına bir konser verecek.

Timur Soyoğuz ise, 17 Kasım Pazar Günü Saat 20:00’de Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Tomurcuk Vakfı yararına söyleyecek en güzel şarkılarını. Sanatçı, bu özel gecede bazı şarkılarını da Tomurcuk Vakfı Perküsyon Grubu ile birlikte seslendirecek.

Sanatseverleri bu anlamlı etkinliklerde bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları