Çocukları için dönerci oldu

Güncelleme Tarihi:

Çocukları için dönerci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2013 01:11

MUĞLA’da 40 yaşındaki Mursiniye Sartan, dört çocuğunun öğrenim giderleri için İnönü Caddesi’nde kiraladığı dükkanda dönercilik yapıyor.

Haberin Devamı

Mursiniye Sartan, çocukları Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki Ceren, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki Müşerref, Akdeniz Üniversitesi Alanya Meslek Yüksek Okulu’ndaki Fatmanur ile İzmir Rüştü Ünsal Polis Yüksek Okulu’nda öğrenimini sürdüren Şeref’e destek olymkaya çabalıyor. Yoğun iş temposuna aldırış etmeyen Mursiniye Sartan, paket servislerine eşi Erol Sartan’ı gönderiyor.

Çocukları için dönerci oldu

Alın terimle kazanıyorum

Dürüstlük ilkesinden ödün vermediğini belirten Mursiniye Sartan, “Çocuklarımın eğitimi için Kavaklıdere ilçesinden Muğla’ya yerleştik. Eşim gündelik işlerde çalıştığı için sıkıntı yaşıyorduk. Evlatlarım üniversiteyi kazandıktan sonra sadece eşimin kazandığı parayla geçinememeye başladık. Aklıma dönercilik geldi. Fazla paramız yoktu. Borç alarak böyle bir işyeri açtım. Şimdi kendimle gurur duyuyorum. Dürüstlük ilkesinden asla ödün vermiyorum. Hijyen kurallarına uyuyorum. Kadın olduğum ilk başlarda müşterilerim şaşırmaya başladı. Ancak bu duruma alıştılar. Alın terimle para kazanıyorum. Tek amacım çocuklarımı ileride iyi yerlerde görebilmek” dedi.

Haberin Devamı

Mursiniye Sartan, çalışmanın ayıp olmadığını, kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını anlatırken, “En büyük desteği eşimden alıyorum. Hemcinslerim akşama kadar televizyonda kadın programları izliyor. Televizyon karşısında boşa vakit harcamak yerine çalışıp, eşlerine destek olsunlar. Ufak tefek katkıları olsa kimse ekonomik sıkıntı çekmez. Akşam eve gittiğimde de iş yapıyorum, yılmıyorum. Yapmak zorundayım” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!