Çocuklarını okutmak için dönerciliğe başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını okutmak için dönerciliğe başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 12:44

Muğla’da 40 yaşındaki Mursiniye Sartan, lise, üniversite ve polis meslek yüksekokulunda öğrenim gören çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmek için dönercilik yapıyor. Sartan, “Yaptığım işle gurur duyuyorum. Önemli olan çocuklarımı ileride iyi yerlerde görmek” dedi.

Haberin Devamı

Muğla’nın İnönü Caddesi üzerinde kiraladığı dükkanda dönercilik yapan evli ve 4 çocuk annesi Mursiniye Sartan, çocukları Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki Ceren, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki Müşerref, Alanya Akdeniz Üniversitesi’ndeki Fatmanur ile İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimini sürdüren Şeref Şartan’ın eğitim masraflarını karşılayabilmek için dönercilik yapıyor.

Yoğun iş temposuna aldırış etmeyen Mursiniye Sartan, paket servislerine eşi Erol Sartan’ı gönderiyor. Dürüstlük ilkesinden ödün vermediğini belirten Mursiniye Sartan, “Çocuklarımın eğitimi için Kavaklıdere İlçesi’nden Muğla’ya yerleştik. Eşim gündelik işlerde çalıştığı için sıkıntı yaşıyorduk. Evlatlarım üniversiteyi kazandıktan sonra sadece eşimin kazandığı parayla geçinememeye başladık. Aklıma birden dönercilik geldi. Cebimizde fazla para yoktu. Birkaç kişiden borç para alarak böyle bir işyeri açtım. Şimdi kendimle gurur duyuyorum. Dürüstlük ilkesinden asla ödün vermiyorum. Hijyen kurallarına uyuyorum. Kadın olduğum ilk başlarda müşterilerim şaşırmaya başladı. Ancak bu duruma alıştılar. Artık beni döner keserken görünce hiç garipsemiyorlar. Türk kadınları genelde çekingen bir yapıya sahip. Parasını ödeyerek bir yere gidip rahat rahat yemek yiyemez. Ama burada kadın olarak beni çalışırken görünce gönül rahatlığıyla içeri girip döner yiyorlar. Alın terimle para kazanıyorum. Tek amacım çocuklarımı ileride iyi yerlerde görebilmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜİK’ten teşekkür belgesi

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir tarafından 30 Nisan 2014 tarihinde Sartan’a gönderilen teşekkür belgesinde şu ifadeler yer aldı:
“Hesaplanan tüketici fiyatları endeksi derleme çalışmalarına gösterdiğiniz yakın ilgiye ve işbirliğine teşekkür eder, işyerinizde başarılar dilerim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!