Dünya devleri Türkiye'ye yatırım için toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya devleri Türkiyeye yatırım için toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 11:21

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Başbakan Erdoğan başkanlığında 31 Ekim'de toplanacak 8. Yatırım Danışma Konseyi'ne, ciroları 572 milyar dolara. istihdamı 1.4 milyon kişiye ulaşan 17 dünya devi şirketin başkanı ve CEO'sunun katılacağını belirtti

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 31 Ekim'de toplanacak 8. Yatırım Danışma Konseyi'ne, ciroları 572 milyar dolara, istihdamı 1.4 milyon kişiye ulaşan 17 dünya devi şirketin başkanı ve CEO'sunun katılacağını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı İstanbul'da Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

Bakan Çağlayan, Yatırım Danışma Konseyi'nin, Türkiye'yi uluslararası yatırımcılar için daha güvenli liman haline getirme yolunda çok önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Bu yıl 90. yılı kutlanacak Cumhuriyet'in, 100. yılı olan 2023 için ortaya koydukları hedefler doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Çağlayan, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almasının, 500 milyar dolar mal ve 150 milyar dolar hizmet ihracatı yapan bir ekonomik kapasiteye ulaşması için iş ortamının kalitesini uluslararası standartlarda daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmasının önemli öncelikleri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

DÜNYA BANKASI BAŞKANI DA GELİYOR

Bu bağlamda, yatırım-üretim-istihdam-ihracat zincirinin vazgeçilmez bir parçası olan uluslararası doğrudan yatırımların artması ve Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların şu an olduğu gibi gelecekte de artan oranda tercih ettiği bir yatırım yeri niteliğini sürdürebilmesi için yatırımlarla ilgili düzenlemelerin rasyonel hale getirilmesinin önemli bir gereklilik olduğuna işaret eden Çağlayan, yatırım ortamının rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit ederek politika önerileri geliştirmek, yatırım sürecinin her safhasında ulusal ve uluslararası yatırımcıların karşılaştığı idari engellere çözüm üretmek üzere bakanlık koordinasyonunda ilgili tüm kamu kurumları ve özel sektör temsilcisi sivil toplum örgütlerinin, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'ndaki (YOİKK) çalışmalarına son dönemde hız kazandırdıklarını belirtti.

Çağlayan, YOİKK çalışmalarına uluslararası bir bakış açısı kazandırmak ve Türkiye'nin uluslararası alanda yatırım yeri olarak imajını güçlendirmek amacıyla Başbakan Erdoğan başkanlığında her yıl toplanan Yatırım Danışma Konseyi'nin, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik değerlendirmelere önemli katkı sağladığını kaydetti.

Yatırım Danışma Konseyi'nin 8. Toplantısında, daha önceki tüm toplantılara katılım sağlayan ve yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda Türkiye'nin işbirliği içerisinde olduğu Dünya Bankası, Başkan Jim Yong Kim tarafından en üst seviyede temsil edilecek.

Haberin Devamı

TOPLAM CİROLARI 572 MİLYAR DOLAR

Toplantıya 10 farklı ülke ve 12 farklı sektörde yer alan ve toplam cirosu 572 milyar dolar, toplam istihdamı 1 milyon 375 bin olan çokuluslu şirketler ve uluslararası kuruluşları temsilen 17 konsey üyesi katılacak.

Toplantıda, Dünya Bankası, Air Liquide (Fransa), Alstom (Fransa), Avrupa Yatırım Fonu, Burgan Bank Grubu (Kuveyt), Citigroup (ABD), Eldorado Gold Corporation (Kanada), Energy Allied International (ABD), E.ON SE (Almanya), Hitachi Ltd. (Japonya), Huawei Technologies Co. Ltd. (Çin Halk Cumhuriyeti), Khazanah Nasional Berhad (Malezya), Medtronic (ABD), Nesma Holding Co. Ltd.(Suudi Arabistan), Sumitomo Rubber Ind. Ltd. (Japonya), Thyssenkrupp AG (Almanya), VINCI (Fransa) firmalarının yanı sıra, Türk iş dünyasını temsil eden YOİKK paydaşı sivil toplum kuruluşlarından Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği başkanları yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!