İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

BU yılki sloganım, “Yemeğini İzmir’de ye, alışverişini İzmir’de yap...

Haberin Devamı

” Neden? Çünkü bu şehre irili ufaklı bu kadar yatırım yapılmaya çalışılırken; mağazalara-restoranlara girip “Ayy ben bunun daha lezzetlisini İstanbul’da yediydim” ya da “Ben bu kazağın 5 farklı rengini İstanbul’dan aldım şekerim”cilere sinir oluyorum. Bu nedenle kışın şehirdeki ve bölgedeki gastronomik hareketleri destekleme kararı aldım. Allahtan sonbahar şehre bereketli geldi. Yeni restoranlar, cafeler ve şehrimizi ziyaret eden Michelin yıldızlı şefler sayesinde İzmir, gastronomi ve mutfak kültürü açısından, daha önce tanık olmadığımız bir hareketlilik yaşıyor. Yerim dar. Sözü uzatmadan sizi “neler olup bitiyor a dostlar” haberlerimle baş başa bırakıyorum.

Joseph Viola İEÜ’ye geldi

Lyon’un dünyaca ünlü ödüllü şefi Joseph Viola; İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile çalışmak ve bir dizi konferans vermek üzere İzmir’deydi. Bu önemli buluşmanın neticesinde, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Burhan Dikencik ve Sarp Oktay, Fransa’nın Lyon kentinde şef Joseph Viola ve diğer ödüllü şeflerle 3 ay birlikte çalışarak, mesleki eğitimlerine uluslararası boyut katma fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

İzmir’e “Baquette” açıldı

Felsefeleri, “bir ısırıkla başlar he şey”. Annelerimizin sokakta oynarken elimize tutuşturduğu ekmek arası lezzetlerden yola çıkan; dünyanın dört bir yanından gelen sandviç kültürü, lokal malzemeler ve gastronomik hazlarla birleştirilen yepyeni bir formül. Gerçekten de farklı ekmeklerle, inanılmaz yaratıcı malzemeleri bir araya getirip, çok iyi sandviç yapıyorlar. Fiyatları oldukça uygun. “Elmalı, deniz ürünlü salata” gibi çeşitler de var. Swissotel’in yan sokağındaki Kahve Dünyası’nın hemen karşısına açıldı. (0232 422 60 58)

İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

“Midyeli”; yepyeni bir konsept!

Haberin Devamı

İzmir’de sokak kültürünün bir parçası gibi algıladığımız midye; aslında koskoca bir Akdeniz Mutfak kültürünün vazgeçilmez malzemesi. Yurt dışında, özellikle Kuzey Avrupa’da, midyeli makarna, midyeli salata, şarap soslu midye yapan pek çok zincir restoran var. Üç tarafımız denizle çevriliyken biz de niye midye restoranı yok diye düşünür dururdum. Geçen hafta www.dailysecret.com adresinde İzmir sırlarına bakarken bir de ne göreyim “Midyeli” isminde bir restoran açılmış. Sahanda midye karides, midyeli tencere (kremalı veya şarap soslu), midye pane özellikle nefis. Fiyatlar şaşırtıcı derecede iyi. Umarım böyle de gider. Alsancak Dönerciler Sokağı’nda. Rezervasyonsuz gitmeyin! (0232 422 22 26)

Haberin Devamı

İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

Michelin yıldızlı şef mi dediniz?

Bu sonbahar İzmir’in otellerine de başka bir canlılık geldi! Swissotel’in manzarasına yandığım restoranı Equinox, 9-16 Kasım tarihleri arasında Michelin Yıldızlı Şef, Christian Plumail’i ağırlıyor. Ünlü şefin sıra dışı sunumlarıyla hazırlayacağı birbirinden leziz seçkiler, Equinox misafirlerini hatıralardan silinmeyecek bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Michelin yıldızlı tatlar Swissotel bünyesinde ilk kez İzmirliler ile buluşuyor. Bilgi ve rezvervasyon için (0232 414 52 12)

İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

Mövenpick’ten “Çağdaş Klasikler” mönüsü

Mövenpick İzmir; modern bir yorumla hazırlanan tüm zamanların en favori Mövenpick lezzetlerini “Çağdaş Klasikler” menüsünde bir araya getiriyor. 2-24 Kasım tarihleri arasında Avrupa’daki Mövenpick otellerinin yanı sıra İzmir, İstanbul ve Ankara’da da sunulacak menüde, her biri çağdaş bir dokunuşla yeniden yorumlanan “dana cordon bleu, ağır ateşte pişirilmiş kuzu incik, tavada kızartılmış deniz tarağı, portakal ve Hindistan cevizli körili tavuk, biftek, dana ve somon tartar ve tavada kızartılmış dil balığı” gibi geleneksel Mövenpick lezzetleri yer alacak. Rezvervasyon için (0232 488 14 14)

Haberin Devamı

İzmir’de gastronomik bir şeyler oluyor

Zeliş Pasta’yı sevdik

Geçenlerde bir arkadaşımın doğum gününde gördüğüm ve tattığım pastayı unutmam mümkün değil. Sahibi Zeliş, kuaförlük mesleğini bırakıp taban tabana zıt bir “u dönüş”le pastacı olmuş. Çok da iyi olmuş. Malzemesi bol, meyveleri taze, eli lezzetli. İnternetten ya da telefonla sipariş verebiliyorsunuz. (0554 730 33 84)

Yazarın Tüm Yazıları