Ömer Güney beyin ameliyatı olabilir

Güncelleme Tarihi:

Ömer Güney beyin ameliyatı olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 01:42

Fransa’da başkent Paris’in ortasında suikasta uğrayan üç PKK’lı kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetine ilişkin soruşturma hızlandı. Suikastın tek zanlısı Ömer Güney’in avukatı Anne-Sophie Laguens son gelişmeleri Hürriyet’e aktardı.

Haberin Devamı

Güney’in sağlık durumunun iyi olmadığını, beynindeki tümör nedeniyle hastane donanımlı bir hapishanede tedavi gördükten sonra yeniden Fresnes Cezaevi’ne döndüğünü söyleyen Laguens, şunları söyledi:

- Cezaevine geri döndü ama halen cezaevi sağlık görevlileri tarafından yakından izleniyor. Beynindeki tümörde bir ilerleme görülmedi. Tümörün büyümesi durumunda ameliyat olasılığı da gündemde. Güney’in şartlı salıverilmesi ve tutuksuz yargılanması için defalarca başvuruda bulunduk ama hakim şimdilik buna karşı. Son talebimizi de reddetti.

- Soruşturmanın yavaş yürüdüğü eleştirileri doğru değil. Yasalar gereği açıklamada bulunulmuyor ancak tanık dinlemeler, belge incelemeleri, yazışmalar, ifadeler sürüyor. Fransa’da bunun doğal süresi ortalama iki yıl.

Haberin Devamı

- Güney’incinayet tarihinden önce sıkça gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretleri, temasları, kimlerle görüştüğü hakkında Türkiye’den daha geniş bilgi istendi.

- Aile fertleri Ömer Güney’e destek veriyor. Güney hâlâ masum olduğunu, ölen kişilere çok büyük saygı duyduğunu, hatta sevdiğini söylemeye devam ediyor. Bence de müvekkilim böylesi bir cinayeti işleyecek ruhsal ve fiziksel bir kapasiteye sahip değil.

BABASI DÜKKÂNINI SATTI

Oğlunun katil zanlısı olarak tutuklanmasının ardından Paris’e 10 kilometre uzaklıktaki Saint Denis banliyösünde bulunan kebapçı dükkânını işletemeyen baba İsmet Güney, oğlunun dava masraflarını da ödeyebilmek için elindeki dükkânı değerinin çok altında bir fiyata sattı. Büfenin yeni sahibi Pakistanlı Ahmed ailesi “Sedef” olan dükkânın adını “Chez Ahmed” diye değiştirdi. Hürriyet’e konuşan Ahmed ailesi, restorana 2011 yılında da talip olduklarını, o dönem fiyatının 130 bin euro olduğunu, ancak olaylardan sonra neredeyse yarı fiyatına satın aldıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!