Next Level’da kurdele kesildi

Güncelleme Tarihi:

Next Level’da kurdele kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 01:10

Next Level Alışveriş Merkezi’nin açılışı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katıldığı tören ile yapıldı.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, tesisin Ankara’ya ve kentin ekonomisine hayırlı olmasını temenni etti. Tesisi yapanları Ankara’ya 500 milyon liralık önemli bir yatırımı kazandırmalarından dolayı kutlayan Erdoğan, sağlanan istihdam için de teşekkür etti. İstanbul’daki benzeri yatırımların açılışında isimlendirme konusundaki daha önceki sözlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bu konuda hassasiyetimi ifade etmek istiyorum, bu tür eserlere yabancı dillerde isimler yerine Türkçe isimler vermeliyiz. Böylece bilhassa yeni nesillere dilimizin zenginliklerini tanıtmış, onları bu yönde özendirmiş olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

NÜFUS 125 KAT ARTTI

İki hafta önce, 13 Ekim’de Ankara’nın başkent oluşunun 90’ıncı yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Erdoğan, kentin 90 yıl önce Anadolu’nun ve bozkırın ortasında küçük bir kasaba görünümünde, nüfusunun ise sadece 40 bin olduğunu belirtti. 90 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti büyürken başkent Ankara’nın da büyüdüğünü ve nüfusunun 5 milyona yaklaştığını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:
“Dikkatinizi çekiyorum, 90 yıl önce sadece 40 bin olan nüfus bugün 125 kat artışla 5 milyon seviyesine ulaştı. Geçmişte sadece Ulus, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camisi ve çevresinden ibaret olan Ankara bugün Gölbaşı’ndan tutun Çubuk’a Elmadağ’dan Yenikent’e kadar yayılan dünya ölçeğinde bir büyük şehre dönüştü. Türkiye yeni bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini alırken Ankara da yeni bir başkent olarak dünyada duyuldu ve dünya siyasetinin de merkezinde yer almaya başladı.

Haberin Devamı

ŞEHİRLERİMİZ KATLEDİLDİ

Gerek başkent Ankara gerek diğer 80 vilayetimiz bu 90 yıllık süreçte malesef planlı büyüyemediler, talihsizliğimiz burada. Bir strateji dahilinde genişleyemediler. Şehirlerimiz için planlar yapılırken 50 yıllık, 100 yıllık hatta 200 yıllık planlamalar yapılması gerekirken maalesef 5 yıllık, 10 yıllık planlamalar yapıldı. Belki de bu dahi düşünülmedi. Birçok şehrimizde anlık çözümler üretildi, sonrası hiç düşünülmeden, o anlık müdahalelerin orta ve uzun vadedeki etkisi düşünülmeden çok büyük kıyımlar yapıldı, tarihi eserler yok edildi, onlarca, yüzlerce cami, kervansaray, han, şadırvan, kale ve surlar tahrip edildi, su yatakları kapatıldı, derelerin, nehirlerin yerleri değiştirildi. Mimari bir estetik kaygısıyla şehri büyütmek unutuldu. Geçici çözümlerle çirkin ve plansız yapılaşmayla şehirlerimiz adeta katledildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!