Gülsuyu ve Gazi’ye operasyon

Güncelleme Tarihi:

Gülsuyu ve Gazi’ye operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 12:05

MALTEPE Gülsuyu’nda ormanlık alanda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri arama yapıyor. Polis ekipleri arama yapılan bölgenin çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Ormanlık alan içinde bazı bölgeler kazılıyor. Maltepe Gülsuyu’nda Halk Cephesi’nden Hasan Ferit Gedik’i öldüren uyuşturucu çetesinin üyesi olduğu ileri sürülen firari şüpheli, dün de yine Gülsuyu’nda bir kişiyi vurmuştu.

Haberin Devamı

Gülsuyunda, 30 Eylül akşamı uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenen yürüyüşte 6 kurşunla vurularak öldürülen 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in, Gazi Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreninde silahlı kişilerin görüntülenmesi üzerine yapılan operasyonlara bugün bir yenisi eklendi.

MALTEPE VE SULTANGAZİ'DE MÜHİMMAT ARAMA

GÜLSUYU'NDA MÜHİMMAT ARAMASI / FOTO GALERİ

Yüzleri maskeli, silahlı kişilerle ilgili daha önce yapılan operasyondan sonra Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün de hem Gülsuyu hem de Gazi Mahallesi’nde toprağa gömülü silah ve mühimmat aradı.

Maltepe Gülsuyu Mahallesinde meydana gelen silahla yaralama olaylarının ardından Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesiyle polisin yaptığı operasyonda bazı kişiler gözaltına alınmıştı. İddialara göre yakalanan zanlıların ifadesi doğrultusunda polis bugün Gülsuyu’ndaki ormanlık alanda mühimmat aradı. Aramaya Terörle Mücadele şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra bomba imha ekipleri ve bomba arama köpekleri de katıldı. Aramalar sırasında dedektörlerle tespit edilen bazı noktalarda kazı yapıldı.

Haberin Devamı

İlk kazı alanında herhangi bir bulguya rastlanmazken ikinci kazı noktasında toprağın altında bir çarşaf tespit edildi. Polis ve iki belediye çalışanı dikkatli bir şekilde kazıya devam etti. Çarşafın içinde bir şey sarılı olduğu anlaşılınca "Alex" isimli hassas burunlu bomba arama köpeği kazılan bölgeye getirildi. Alex çarşafı bir kaz kez kokladıktan sonra polis ekipleri çarşafı topraktan dışarı doğru çekti. Ancak çarşafın içinde mühimmat olmadığı anlaşıldı. Çarşafın içinde hayvan leşi olduğu iddia edilirken belediye çalışanları kazılan yeri tekrar kapattı.

Polis ekipleri saat 13.30 sıralarında polis ekipleri aramalara ara verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!