TBMM'ye kısa dönem askerlik için dilekçe yağıyor

Güncelleme Tarihi:

TBMMye kısa dönem askerlik için dilekçe yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 11:06

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya düşürülmesi için başvurular sürüyor.

Haberin Devamı

Uzun dönem askerliğin 1 Ocak 2014'ten geçerli olacak şekilde 15 aydan 12 aya düşürülmesi kararıyla birlikte, kısa dönem askerlik yapanlar ve yapmayı planlayanlar da harekete geçti.

Bu amaçla kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesi talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na şu ana kadar 4 bine yakın başvuru yapıldı. İmzalanan dilekçede, şu ifadelere yer veriliyor:

"Bilindiği gibi, yakın zamanda hem Milli Savunma Bakanlığı”nın hemde Genelkurmay Başkanlığı'nın mutabakatı ile ve TBMM'nin desteğiyle uzun dönem askerlik süresi 15 aydan 12 aya düşürülmüştür. Bu kararı yerinde buluyor ve destekliyoruz.

Bununla birlikte bu kararın verilmesinde göz önünde bulundurulan nedenlerin, kısa dönem zorunlu askerlik görevini yerine getirecek olan lisans ve yüksek lisans mezunları için de geçerli olduğunun, ek olarak kısa dönem zorunlu askerlik görevini yerine getirecek olan lisans ve yüksek lisans mezunu vatandaşların, hayatının önemli bir bölümünü eğitim ve öğretime harcadığının göz önünde bulundurulmasını ve bu haklı nedenlerle kısa dönem askerlik süresinin de 6 aydan 4 aya düşürülmesini talep ediyoruz."

"Kısa zamanda yapılabilecek bir şey yok"

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, uzun dönem askerliğin süresinin düşürülmesiyle ilgili daha yeni karar verildiğini anımsattı.

Daniş, şartlar değişmeden kısa zamanda komisyon marifetiyle yapılabilecek bir şey olmadığını söyledi.

Daniş, idari ve yasamayla ilgili olan bir işlemin değişmesinin talep edildiğini, bu konuda bir alt komisyon kurulamayacağını dile getirerek, ancak, bu müracaatların bize yapıldığına ilişkin bir görüş beyan edilebileceğini, dikkate getirilebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!