‘Çiftçi babamın 100 milyonu uçtu’

Güncelleme Tarihi:

‘Çiftçi babamın 100 milyonu uçtu’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 00:52

Mersin Tarsus’ta gayrimenkul zengini çiftçi Yusuf Ocakoğlu, 20 Ocak 2004’te bahçesinde ölü olarak bulundu.

Haberin Devamı

Kalp krizinden ölen Ocakoğlu’nun yakınlarına, parasının bulunduğu bankalardan sadece 6 bin 500 lira ödendi. Ocakoğlu’nun ölümünün ardından iddiaya göre banka hesapları da boşaltıldı. Banka hesaplarında para hareketleri olduğunu belirleyen Burhan Ocakoğlu, 2008 yılında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İKİ AKRABA VE BANKACI

Yusuf Ocakoğlu’nun kardeşi Abdulhamit Ocakoğlu, yeğeni Yusuf Ocakoğlu ile bankada memur olarak görev yaparken emekli olan Edip Halavut hakkında ‘Bilişim sistemlerinde dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik’ suçlarından 10’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan şüpheliler suçlamayı kabul etmedi. İddianamede şu detaylar yer aldı:

Hesap karıştı kasa açıldı

2004-2010 yılları arasında emekli bankacı Edip Halavut’un, hesaplara müdahalesi sonucu paranın şüpheliler Abdülhamit Ocakoğlu ve Yusuf Ocakoğlu’nun müşterek açtıkları hesap üzerinden çekildiği öne sürüldü. İşlemler bunlarla da sınırlı değildi. İncelemede kiralık kasasının şüpheliler tarafından kullanıldığı, 64 milyon 443 bin işlem adetli kıymetli evrakın eski YTL’den yeni TL’ye çevriminde, yasal düzenlemelerle aykırı olarak değerinin azaltıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Zarar miktarı 2.7 milyon

Şikâyetçilerin yalnız menkul kıymet bazında 2 milyon 727 bin lira zarar olmak üzere, müdahale edilen hesaplar ve kasadaki değerler yönünden zarara uğratıldığı öne sürüldü. Zarar miktarı kadar Tarsus 3’üncü Asliye Mahkemesi’nce alacak davası da açtıklarını belirten Burhan Ocakoğlu, davaya söz konusu olan bankadan buharlaştırılan paranın 2 milyon 727 bin lira olduğunu, kendilerinin araştırmasıyla, banka hesaplarında bu şekilde ‘uçan’ paranın 100 milyon lira olduğunu ileri sürdü.

‘BDDK bu işe el atsın’

BURHAN Ocakoğlu, babası öldükten sonra evlerindeki kasadan çok sayıda banka mevduat cüzdanı çıktığını söyledi. Babasına ait bir yatırım defteri bulduklarını da anlatan Ocakoğlu, şu iddiada bulundu: “Bu yatırım defterindeki hesaplara göre babamın 65 milyon lirası varmış. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bu işe al atsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!