Birbirinden ilginç ürünler bu fuarda

Güncelleme Tarihi:

Birbirinden ilginç ürünler bu fuarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 12:44

Bu yıl 24-27 Ekim'de ikincisi düzenlenecek olan İnovasyon Türkiye Fuarı'nda bir birinden ilginç ürünler sergilenecek. Merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcılı tencere ve görüntü oynatabilen tepsi ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Son yıllarda Ar-Ge ve tasarıma verilen destekler sayesinde birçok alanda yenilikçi ürüngeliştirildi. Özellikle savunma sanayii, tıp, bilişim teknolojisi, gıda ve ergonomik mutfak eşyaları gibi çok farklı alanlarda patenti alınmış icatlar 24-27 Ekim'de bu yıl ikincisi düzenlenecekİnovasyon Türkiye Fuarı'nda sergilenecek.

60 buluş üretime geçti
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuara 500'e yakın KOBİ ve genç girişimcinin patenti alınmış 850 buluşu görücüye çıkacak. Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, Türk Patent Enstitüsü (TPE), TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı onaylı yeni buluşların üretime katkı sağlaması amacıyla yatırımcıyı bir araya getireceklerini belirtti.

Bite toka ve küpeli çözüm
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın da desteklediği fuara geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılım olacağını kaydeden Çetin, "Geçtiğimiz yıl bu fuar sayesinde 112 buluş yatırımcıyla yeni anlaşmalar imzalarken, 60 farklı buluş da üretime geçti" dedi. Fuarda bu yılda birçok ilginç buluş yer alacak. Bitlenmeyi engelleyen kapaklı, kapsüllü toka, küpe, emniyetli priz, merdiven çıkan bavul ve görüntü oynatabilen tepsi gibi ilginçürünler sergilenecek. Bitlenmeyi engelleyen kapaklı, kapsüllü toka, kolye, küpe ve taç bitlenmeye çözüm buluyor. İçine yerleştirilen hazne sayesinde yaydığı koku bitleri uzaklaştırıyor.

Haberin Devamı

Depreme duyarlı çelik kapı
Geçen yıl düzenlenen fuarda İbrahim Emre Yazar'ın depreme duyarlı çelik kapı sistemikatılımcılardan en çok ilgi gören icatların başında gelmişti. TOKİ, Ağaoğlu, Desi Alarm Güvenlik, Torun Çelik Kapı, Tutkunlar Çelik Kapı, Jindali İnşaat, Handlewin Kapı Pencere Sistemleri, Zet Yapı, Mim Yapı, Makdon İnşaat, Bahçeşehir Çilingir ve Anahtar gibi firmalar buürünle ilgilenmişti. Ancak proje sahibi kendisine ait bir şirket kurup ilerlemek istiyor.

Benzin tüketimini azaltan tekerlek
Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeler içinde ikinci sırada yer aldığımız için Erhan Atalay'ın geliştirdiği enerji üretimi ve yakıt tasarrufu sağlayan tekerlek de fuarda büyük ilgi görmüştü. Atalay projesi için EMK Grup ve Mann Ar-Ge departmanıyla görüşme aşamasında. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ar-Ge faaliyetleri için Yıldız Teknopark'ında kendisine yer tahsis edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!