35 bin liralık konutlara başvurular bugün

Güncelleme Tarihi:

35 bin liralık konutlara başvurular bugün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 01:21

Ankara Mamak’ta, TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için inşa edilen 448 konut, 4 bin lira peşinatla ve 180 ay vadeyle satılacak.

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Ankara Mamak’ta dar gelirli vatandaşlar için inşa edip, 35 bin liradan satışa çıkardığı 448 konuta başvurular bugün başlıyor. TOKİ Mamak’ta inşa edilen ve hak sahiplerinin “kura” yoluyla belirleneceği 448 konutu 4 bin lira peşinat, 180 ay vadeyle satacak. “Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi” kapsamında inşa edilen CY tipi, bir oda bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin lira ile 47 bin 500 lira arasında değişiyor.

AYLIK 172 LİRA TAKSİT

47,65 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitleri de 172 liradan başlıyor. 15 Kasım 2013’te gerçekleştirilecek kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek 448 konutluk projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 24 Ekim-8 Kasım tarihlerinde Ziraat Bankası Hamamönü Şubesi’ne başvurmaları gerekiyor.
TOKİ’nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler, başvuru bedeli olarak TOKİ hesabına bin lira yatırdıktan sonra kura çekilişine katılabilecek. Kurada ismi çıkan hak sahipleri için yatırdıkları bu başvuru bedeli peşinatlarına sayılacak. Hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli iade edilecek.

Haberin Devamı

OTURUMA HAZIR DURUMDA

Oturuma hazır durumda bulunan konutların, hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin ardından aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. Kurada ismi çıkan hak sahipleri 2-18 Aralık tarihlerinde sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alabilecek. Konutlar için taksit ödemesi Ocak 2014’te başlayacak.

DAHA ÖNCE KONUT ALMAMA ŞARTI

Alt gelir grubundaki 448 konut için başvuruda bulunmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin ise en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması şart. Aylık hane gelirinin en fazla net 2 bin 600 lira olması da aranan başvuru şartları arasında. Daha önce TOKİ’den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak da başvuru şartlarından bir diğeri. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan muaf. Başvuruda bulunmak isteyenlerin kendisine eşine ve/veya velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı, bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan da muaf tutuluyor. Başvuru sahiplerinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekirken eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!