Bakan Bağış'tan hediye nazar boncuklu vazo

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağıştan hediye nazar boncuklu vazo
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 15:18

Görev süresi dolan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert için bugün Ankara'da AB Bakanı Egemen Bağış tarafından bir veda yemeği verildi. Bakan Bağış, Ripert'e veda hediyesi olarak nazar boncuk desenli bir vazo verdi ve ''Yeni görev yeriniz Moskova’da sizi kem gözlerden korusun'' deyince salonda gülüşmelere neden oldu. Ripert, ODTÜ'de ağaçların kesilmesiyle başlayan gerilim sürerken ''Birileri olaylardan ders almamış'' sözleriyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara’daki görev süresi dolan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'in onuruna bir veda yemeği verdi. Bağış, "Türk AB ilişkilerine çok önemli katkılarda bulunmuş bir dostumuza veda etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız" sözleri ile başladığı konuşmasında Ripert’in üç yıl aradan sonra müzakere faslının açılmasında oynadığı rolden söz ederek, Fransız diplomata teşekkür etti.

Ankara’daki görev süresi dolmasının ardından Moskova’ya geçecek olan Fransız diplomat Jean-Maurice Ripert ise Ankara’dan ayrılırken iki yıl önceki duygu ve düşünce içinde olduğunu belirtti. Ripert, "Türkiye’nin AB üyesi olması gerektiğine canı gönülden inanıyorum. Birlikte çok daha güçlü oluruz" dedi.

"KEM GÖZLERDEN SENİ KORUSUN"

Haberin Devamı

AB Bakanı Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'e veda ederken nazar boncuk desenli bir vazo hediye etti. Bağış'ın "Moskova’da bu seni kem gözlerden korusun" demesi davetlilerin gülüşmesine neden oldu.

ODTÜ ÇIKIŞI YAPMIŞ VE 'BİRİLERİ DERS ALMAMIŞ' DEMİŞTİ

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, ODTÜ’de yol yapımı için gece yarısı başlatılan operasyona sert tepki gösterdi. Ripert özetle şu mesajları verdi: “(ODTÜ’de yaşananlar) Nihai kararı beklemeden bunu yapmaları talihsiz bir durum. Görüşmeler sürüyordu. Bu bazılarının işini yapmadığının da göstergesi. Vali mi, belediye başkanı mı şuan da tam hatırlamıyorum ama birisi bu kararı aldı. Birileri olaylardan ders almamış. Sürpriz olduysa da en azından durdurabilirdi. Bizim AB içerisinde insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü kurallarımız vardır. AB’de insanların bu hakları için savaşması sorgulanmaz, inkar edilmez. (Gezi eylemleri) Gösteriler iki şeyi gösterdi. Bir bu ülkedeki reformlar hayata geçirilmiş. İki sivil toplum dinlenmek ve saygı duyulmak istiyor.”

Bakan Bağıştan hediye nazar boncuklu vazo

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!