Süper avcılar

Güncelleme Tarihi:

Süper avcılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 15:14

HIRVATİSTAN'ın Darda kentinde düzenlenen Balkan Avcı ve Köpeği Yarışması'nda Akhisarlı iki avcıdan Uğur Leylek köpeği Anton ile ferdi sıralamada Balkan şampiyonu olurken, Nusret Kaya Kleopatra isimli köpeği ile ikinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Macaristan'ın katıldığı yarışmada eleme turunu geçip 4 avcı ile finale kalan Uğur Leylek 92 puan toplayarak birincilik kürsüsüne çıktı, 82 puanda kalan Nusret Kaya ise ikinci oldu. Uğur Leylek, bu başarısıyla hafta sonunda yine Hırvatistan'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret eden Uğur Leylek, şampiyonada Türkiye'nin takım halinde Hırvatistan'ın ardından ikinci sırayı aldığını belirterek, “Böyle bir organizasyona ilk kez katılmanın verdiği heyecan ve yabancı dil eksiğinden kaynaklanan hatalar yüzünden takım birinciliğini kıl payı kaçırdık. İnanın bu nedenle şampiyon olduğuma bile sevinemedim. Ancak bu ayın 26'sında yine Hırvatistan'da yapılacak dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandık. İlk yarışmada kazandığımız tecrübe ile dünya şampiyonasında da dereceye gireceğimize inanıyorum. Bu organizasyonlarda bana sponsor olan Doğanlar Madencilik'in sahipleri Reşat, Berkant ve Mehmet Doğan kardeşlere teşekkür ediyorum. Amacım dünya şampiyonasından da Akhisar'a kupayla dönmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!