Demirtaş: Bizden randevu alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Bizden randevu alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 14:30

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti Grubu'nun Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddeyle ilgili BDP'den randevu talebinde bulunulmadığını belirterek, "Randevu alınırsa arkadaşlarımız görüşür, görüşlerimizi ifade ederiz. Yok, kendileri yapmak istiyorsa kendi takdirleridir. AKP, CHP, anayasayı 'sadece biz yapacağız' diyorlarsa 'hayırlı, uğurlu olsun' deriz. Yoksa görüşmek, ortaklaşmak istiyorlarsa bizler de önerileri alır, değerlendiririz" dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, partisinin grup toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, anayasa konusunda grup başkanvekilleri ile görüşeceğini hatırlatıralarak, "Yarın da CHP ile görüşecek. Size bu konuda bir talep geldi mi?" diye sorması üzerine Demirtaş, "Hayır, arkadaşlarımızdan bir randevu alınmadı. Randevu alınırsa arkadaşlarımız görüşür, görüşlerimizi ifade ederiz. Yok, kendileri yapmak istiyorsa kendi takdirleridir. AKP, CHP, anayasayı 'sadece biz yapacağız' diyorlarsa 'hayırlı, uğurlu olsun' deriz. Yoksa görüşmek, ortaklaşmak istiyorlarsa bizler de önerileri alır, değerlendiririz" diye konuştu.

Demirtaş, üzerinde uzlaşılan 60 maddenin ayrı görüşülmesine parti olarak nasıl baktıklarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Varsa bir teklifleri gelsinler, sonra değerlendiririz. Partimizde tartışırız, değerlendiririz" dedi.

Demirtaş, "İçtüzük konusunda bir toplantı olacak. Meclis Başkanı, grup başkanvekillerini toplayacak. Başörtülü milletvekili konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Sizin tavrınız ne olacak?" sorusuna da "Bizler, özgürlüklerin her yerde yaşanması gerektiği taraftarıyız. Başörtüsünü de bir özgürlük meselesi, insan hakları meselesi olarak ele alıyoruz. İnanç özgürlüğüdür. Partimizin bu konuda yaklaşımı özgürlükçü olacaktır" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!