Utku Kalı ilk davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Utku Kalı ilk davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 02:01

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta düzenlenen, 52 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili üzerinde ‘Gizli’ ibaresi bulunan 4 belgeyi dışarı sızdırıp, internette yayınlanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Jandarma Er Utku Kalı’nın özel yetkili Samsun 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına dün başlandı.

Haberin Devamı

Hakkında 8-18 yıl hapis istenen Kalı, duruşmaya travma sonrası stres bozukluğu ve intihar eğilimi olduğu gerekçesiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gördüğü için katılmadı. Tutuklu yargılanan kardeşini savunan İstanbul Barosu avukatlarından Ceren Kalı ise kardeşinin 24 Mayıs günü askeri mahkeme tarafından delilleri karartma, kaçma şüphesi bulunması ve askeri disiplinsizlik nedeniyle tutuklandığını söyledi. Sanığın askeri cezaevinde iyi davranışlar sergilemesi üzerine görüşmelerinin 1 saat uzatıldığını belirten Avukat Kalı, “Daha sonra kötü davranış ve işkenceye tabi kalmıştır.

Bunun üzerine de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden ‘Kötü muameleye maruz kaldığı için stres bozukluğu ve intihar eğilimi’ tespit edilmiştir. Önce Erzurum’a oradan da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. 148 gündür tutukludur. Kaçma şüphesi yoktur. Aynı olayda sanık olarak yargılanan bir kişi tutuklanmamış ve halen daha ifadesi alınamamıştır” diyerek tahliyesini istedi. Tutukluluğun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Mahkeme isteği kabul etmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un da katıldığı duruşma sırasında ve sonrasında Hüseyin Aygün ile İlhan Cihaner’in attıkları tweet’ler dikkat çekti. Hüseyin Aygün, “TBMM’deki El Nusra’cıların gözü aydın olsun” diye yazarken, İlhan Cihaner, “Tutukluluğun devamına karar verildi. Gerekçe standart” dedi.

BAKMADAN GEÇME!