Fransızlar iki Türk kardeşe ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar iki Türk kardeşe ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 00:54

Fransa’nın Bordeaux kentinde Kurban Bayramı arifesinde bunalıma giren babaları Osman Çimenli tarafından öldürülen Ali (17) ve Mevlüt (14) isimli kardeşler için dün arkadaşları ve komşuları “sessiz yürüyüş” düzenledi.

Haberin Devamı

Isparta Yalvaç nüfusuna kayıtlı Çimenli, kendisinden ayrılmak isteyen karısını ve çocuklarını vurduktan sonra intihar etmişti. Ali ile Mevlüt evlerinde, baba kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken anne Fatma (34) ve kızı Ayşe (11) hayata döndürülmüştü.

1000 KİŞİDEN DESTEK

Ali ile Mevlüt’ün okul arkadaşları dün bir yürüyüş düzenleyerek arkadaşlarının yasını tuttu. Ailenin evi önünde başlayan, yaklaşık bin kadar kişinin katıldığı sessiz yürüyüşte, “Benauge yasta,” “Mevlüt sizi hiç unutmayacağız,” “Allah rahmet eylesin,” “Siz bunu hak etmediniz,” “Erken ayrılık,” “Aile içi şiddet kurbanları” yazılı dövizler taşındı. Çimenli kardeşlerin okuduğu Jacques Ellul Koleji önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüş ardından yapılan konuşmada olay kınanırken Müslümanlar da kısa bir dua okudu. Savcılık soruşturması tamamlandıktan sonra aileye teslim edilecek cenazeler, Isparta’nın Yalvaç ilçesi Hüyüklü köyünde defnedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!