Pınarbaşı köyünün rock'çı imamı Ahmet Muhsin Tüzer dünya basınında

Güncelleme Tarihi:

Pınarbaşı köyünün rockçı imamı Ahmet Muhsin Tüzer dünya basınında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 00:54

Antalya'nın Kaş ilçesinin Pınarbaşı köyünün rock'çı imamı Ahmet Muhsin Tüzer dünya basınında da gündem oldu.

Haberin Devamı

Kurduğu FiRock grubuyla büyük tartışma yaratan ve Diyanet İşleri Bakanlığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Tüzer, ABD'nin en çok satılan gazetesi USA Today'e özel açıklamalar yaptı.

Tüzer, "Ben sizin kalbinizi kırarsam, Allah'ın kalbini kırdığıma inanırım. Eğer birbirimizi seversek bu dünyada da öbür dünyada da mutlu oluruz" dedi.

ROCK'ÇI İMAMIN TARTIŞMA YARATAN KONSERİ / HÜRRİYET TV

FiRock'ın gitaristi deneyimli müzisyen Doğan Sakin de kendisinin dindar bir insan olmadığını ancak grubun mesajına inandığını belirterek, "Bunun yürekten gelen güzel bir şey olacağını hissettim. O his olmasa burada olmazdım. Ney ve bendir çalarak da müzik yapabilirdik ama bu fazla geleneksel olurdu ve işe yaramazdı. Rock müzik ise evrensel" diye konuştu.

PINK FLOYD'LA MEVLANA
Haberde Tüzer, "Ortaçağ'ın Sufi şairiyle, 70'li yılların en muhteşem rock performanslarından birini karıştırırsanız ortaya ne çıkar?" ifadeleriyle anlatıldı.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Tüzer'in Pink Floyd'un müzikleriyle Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözlerini bir araya getiren şarkılarının "Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde yetkilerini genişleten" Diyanet'in pek hoşuna girmediği de vurgulandı.

Gazeteye konuşan Antalya Müftüsü Ahmet Çelik ise, "Bizim Diyanet'te belli değerlerimiz var. Müfettişlerimiz bu değerlere aykırı bir durum olup olmadığını kontrol ediyor" dedi.

Haberde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işleyişiyle ilgili detaylara da yer verilerek, "Grup Tüzer'in geçimini de tehdit edebilir" denildi.

Pınarbaşı köyünün rockçı imamı Ahmet Muhsin Tüzer dünya basınında

USA Today'in röportaj haberinden bir kare...

BAKMADAN GEÇME!